Radio 101

Vijesti 23. ožujka 2005.

Sukob Lijlje Vokić i članova udruga Iskorak, Kontra i Ženska mreža

Sukob između ravnateljice Sedme gimnazije Ljilje Vokić i novinara izbio je jutros kada su pred zgradom škole predstavnici udruga Iskorak, Kontra i Ženske mreže Hrvatske školarcima dijelili podloške za miševe s natpisom «seksualna edukacija u školama, ne samo na porno stranicama».

Novinarima su vrata škole zatvorena ispred nosa nakon što su od Vokićke pokušali dobiti odgovor na pitanje zašto su na ulazu u zgradu učenicima portiri oduzimali te materijale. Ljilja je novinare iz škole istjerala toplim riječima: «Briga mene što vi sebi umišljate, izvolite vani».

Ravnateljica Ljilja novinarima pred školom nije ništa više htjela reći ali je za za HINA-u izjavila da su aktivisti u društvu novinara pokušali nasilno ući u školu gurajući s vrata portirku i tvrdeći da imaju pravo ući u školu koja je javna ustanova.

Po njezinim riječima škola, kao javna ustanova koja provodi srednjoškolsko obrazovanjem mladih, nije mjesto za promidžbu bilo kakvih udruga i njihovih stajališta, nego mjesto izvođenja propisanoga nastavnog plana i programa.