<<< Natrag

Datum objave: 12.5.2004   Rubrika: Hrvatska

DANAS POČINJE SASTANAK ŽENSKE MREŽE HRVATSKE
Mreža bira nove koordinatorice


POREČ - Pedesetak predstavnica ženskih nevladinih grupa koje čine Žensku mrežu Hrvatske danas počinje svoj redovni godišnji sastanak, na kojem je će biti i izabrane nove koordinatorice. Prvi sastanak, na kojem je Mreža konstituirana kao neformalna organizacija, održan je u Poreču u rujnu 1996. godine, a 2002. godine ŽMH je registriran kao savez nevladinih ženskih organizacija s osam koordinatorica. Svi dosadašnji sastanci mreže održani su u Poreču, u organizaciji lokalnog Centra za građanske inicijative, čija je voditeljica Biserka Momčinović.
    Na ovom sastanku grupe će razgovarati kako sljedeće godine obilježiti Dan žena i organizirati dodjelu priznanja novinarkama i novinarima koji svojim radom promiču ideju ravnopravnosti spolova, o tome kako sudjelovati u predizbornim aktivnostima sljedeće godine, o nastavku kampanja protiv nasilja prema ženama te za promjene u obrazovnom sustavu. Posebno će biti obrađene teme demografske obnove u svjetlu ravnopravnosti spolova te prostitucija i trgovina ženama.
    Sastanak završava u subotu, kad je najavljen razgovor s predstojnicom Ureda za ravnopravnost spolova Helenom Štimac Radin, predsjednicom resornog saborskog odbora Gordanom Sobol i pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Gordanom Lukač Koritnik.

S. M.


© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.
Engine design by
1-0-1;2