DOMINE UPOZORILE NA NEPOŠTIVANJE
NAČELA RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA

Skandalozno malo žena na listama

Članice Udruge za razvoj civilnog društva i promicanje ženskih prava Domine, dijeljenjem letaka i prigodnih materijala o predstojećim lokalnim izborima, upozorile su na ponovnu podzastupljenost žena na kandidacijskim listama unatoč zakonom propisanim normama primjene načela ravnopravnosti spolova.
Članice Domina dijele letke u Marmontovoj- To je skandal za demokraciju! Čak stranke koje u svojim kampanjama promoviraju ravnopravnost spolova krše Zakon o jednakoj zastupljenosti žena i muškaraca pri formiranju predstavničkih tijela. Domine pozivaju sve ljude da ne glasuju za te stranke, a političarima poručujemo da greške počinjene na izborima isprave postavljajući žene u radna tijela, na mjesta koja zbog svoje stručnosti zaslužuju jednako kao muškarci - rekla je Goranka Škoprc iz Domina.
Domine su tijekom prethodna četiri mjeseca provodile predizbornu kampanju "Jednako pravne - jednako aktivne", a i subotnju akciju su iskoristile kako bi javno izrazile nezadovoljstvo kršenjem temeljne ustavne vrijednosti ravnopravnosti spolova, te provođenjem svojevrsne antiženske politike.

M. MRČIĆ

 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2005.