Mali oglasnik Turizam Trafika Marketing Grafička djelatnost Stripovi
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 22.10.2004.

 
strana 3 od 8

 

 

PREMDA ČLANICE ŽENSKE MREŽE HRVATSKE TVRDE
KAKO NISU PODRŽALE KANDIDATKINJU HDZ-a

B.a.B.e. istupile iz Mreže
zbog ’potpore’ Kosorici

ZAGREB - Grupa za ženska ljudska prava B.a.B.e. i službeno je istupila iz članstva u Ženskoj mreži Hrvatske zbog potpore koju je Mreža, prema medijskim tvrdnjama, dala HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Jadranki Kosor - objelodanile su Sanja Sarnavka, Martina Belić i Suzana Kunac na konferenciji za novinare u četvrtak.
- Duboko vjerujemo da građanske inicijative, pogotovo ljudskopravaške, ne smiju nikada podržavati isključivo jednu osobu, ženskog ili muškog spola, kao što ne smiju biti uz jednu političku stranku, niti uz bilo koju organizaciju bezuvjetno i pod koju cijenu - naglasila je Sanja Sarnavka, a prilikom podsjećanja na princip nezavisnosti istaknula je kako je Jadranka Kosor ipak osoba na poziciji moći dočim je uloga civilnih inicijativa promatračka i ocjenjivačka, a ne lobistička.
Grupa za ženska ljudska prava B.a.B.e. i službeno je istupila iz članstva u Ženskoj mreži HrvatskeNa konferenciji za novinare Koordinacije ženskih nevladinih organizacija Ženska mreža Hrvatske Biserka Momčinović, Bojana Genov i Đurđica Kolarec izjavu ministrice Kosor da će Mreža poduprijeti njezinu kandidaturu zbog činjenice da je žena ocijenile su ministričinom slobodnom interpretacijom.
- Nikada i nitko Jadranki Kosor iz Ženske mreže nije rekao da je podržavamo osobno, niti bismo dali formalnu podršku bilo kojoj osobi za neku političku funkciju, niti smo ikada pozvali birače da glasuju za određenu osobu - istaknula je Bojana Genov, koordinatorica Mreže, pozdravljajući samo činjenicu da se za dužnost predsjednika RH kandidira žena.
Ženska mreža Hrvatske, koja se sastoji od 45 ženskih nevladinih organizacija, ne daje dakle podršku Jadranki Kosor, naglasila je to i Đurđica Kolarec, koordinatorica zagrebačke regije, ali daje podršku zalaganju povećanju broja žena na mjestima odlučivanja. Konferencija za novinare Mreže završila je emotivnim istupom Biserke Momčinović, prethodne koordinatorice Mreže, koja je vidno uzbuđena, gotovo pred plačom rekla:
- Nesporazum je rezultat informacije koju je ozbiljna političarka dala u novine, a "neozbiljnoj" Biserki Momčinović iz Poreča se ne vjeruje da je bila na tom sastanku, ne vjeruje se kada tvrdi da ni jedna članica Ženske mreže nije rekla da podržavamo Jadranku Kosor. Ženska mreža je i dalje na svojim pozicijama, nije se ni mrvicu makla. To je istina, a ne istina Jadranke Kosor.

Zvonimir KRSTULOVIĆ
 
Još u rubrici:
 

 

 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2004.

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/8