Mali oglasnik Turizam Trafika Marketing Grafička djelatnost Stripovi
[Povratak na naslovnu stranu]
petak, 22.10.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
  more
feljton
kolumne
osmrtnice
zadnje vijesti
  impresum
kretanje brodova
  kontakt
linkovi
arhiv
e-mail adresar

 
strana 3 od 3

UKRATKO

Predsjednik Mesić osudio izgred u Vukovaru

VOJNIĆ - U izjavi za medije za posjeta Vojniću predsjednik Stjepan Mesić osudio je bacanje bombe na HSP-ove stranačke prostorije u Vukovaru, ocijenivši to terorizmom kojim se nijedan problem ne može riješiti.
— Svaki je takav teroristički čin za svaku osudu. A zbog čega se to dogodilo i tko je u tome sudjelovao, trebaju utvrditi istražna tijela, a pravosuđe sankcionirati - rekao je Mesić. Takvi izgredi u područjima koja su bila zahvaćena ratom remete uspostavljeno mirno stanje, ocijenio je Mesić govoreći o izgredu u Vukovaru.
Na pitanje o predsjedničkim izborima rekao je da njemu odgovara svaki datum izbora, jer će on "ionako svakog protivnika pobijediti, jer zna što treba, a što ne treba napraviti u ovoj zemlji da bismo živjeli smirenije i civilizirano". Na pitanje je li u sadašnjem predsjedničkom mandatu griješio, rekao je da strateških pogrešaka nije bilo, dodavši da mu se kao pogreška uzima svojedobno umirovljenje generala.
— Da to nisam učinio, vojska bi se umiješala u politiku i pitanje je kako bi nam danas bilo - rekao je Mesić i dodao da je politika preozbiljna stvar da bi se njome bavili generali. (H)


Kosor: Izvrsno surađujem sa ženskim udrugama

ZAGREB - Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Jadranka Kosor nije u četvrtak željela komentirati izlazak udruge B.a.B.e. iz Ženske mreže Hrvatske zbog toga što je, po tvrdnjama udruge B.a.b.e., koordinatorica Mreže Bojana Genov poduprla Kosor za predsjednicu države.
— Ja to naprosto ne mogu komentirati, niti mogu niti smijem, jer bih na taj način komentirala odnose između ženskih nevladinih udruga - rekla je Kosor, zamoljena od novinara da komentira izlazak udruge B.a.B.e. iz Ženske mreže Hrvatske.
— Ono što mogu reći je da sam do sada u svome radu, i kao zastupnica u dva mandata u Hrvatskom saboru i sada kao potpredsjednica Vlade i ministrica za obitelj, među ostalim iskreno podupirala rad ženskih nevladinih udruga. Imala sam u njima uistinu dobrog partnera i izvrsnu suradnju - izjavila je Kosor. Zamoljena od novinara da odgovori je li joj Ženska mreža dala potporu za predsjedničku kandidaturu, Kosor je odgovorila da su ljetos o tome razgovarale.
— O tome što će sada ženske nevladine udruge učiniti kad sam službena kandidatkinja više ne mogu govoriti, jer o tome imaju pravo govoriti jedino ženske nevladine udruge, svaka pojedinačno i kako se odluče - rekla je Kosor. (H)

 
Još u rubrici:
 


MINISTAR OBRANE BERISLAV RONČEVIĆ
OBIŠAO NOVOUREĐENE RADARSKE POSTAJE NA VISU I LASTOVU

Radarski nadzor jamstvo sigurnosti


GAF GODINE TEHNIČKE EKIPE (I NE SAMO NJIH) NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI
HTV emitirao pogrešnog "Milijunaša"


 

 

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2004.

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 3/3