HRVATSKI POLITIČKI DNEVNIK
Puna, grafički dotjerana verzija
Unutarnja politika
(11/15)

 

 

Petak,
22. listopada 2004.

  TISKANJE
TEKSTA
 

Kosor: Ženske udruge će i dalje imati moju potporu

ZAGREB – Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor u četvrtak nije htjela komentirati raskol u Ženskoj mreži, niti odgovarati na pitanje ima li ili nema podršku ženskih udruga. »Ljetos smo razgovarali o tome da će me podržati, a što će sada učiniti ja više ne mogu komentirati«, rekla je Kosor, te zahvalila udrugama na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i obećala kako će udruge i dalje imati njezinu potporu.
Istaknula je da je ona u svoja dva saborska mandata, a i kao potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iskreno podupirala rad ženskih udruga, te u njima imala podršku i pravog partnera. Navela je i da je jedan od njezinih prvih poteza u Vladi bio prijedlog da se pomogne Autonomnoj ženskoj kući, a njezino ministarstvo je pomoglo i sličnoj kući u Karlovcu, i to sa po 200.000 kuna. Podsjetila je i kako je mnogo napravila u borbi protiv nasilja nad ženama (proglašenje 22. rujna Nacionalnim danom protiv nasilja nad ženama), te da je na GSV-u inicirala raspravu o ženama na tržištu rada, kada je osuđena diskriminacija žena, te su predložene mjere protiv kojima bi se sankcionirala spolna diskriminacija žena.
»Zauzimam se za poštovanje i dostojanstvo žena, te da se ženi dopusti da odlučuje o svom životu i karijeri. Ne zauzimam se za to da žene budu doma u zapećku, nego da same odluče žele li karijeru ili pak odgajati djecu«, rekla je Jadranka Kosor.

Marija Pulić

VRH TEKSTA