Ispis
26. siječnja 2005.
 Vijesti   Hrvatska   
26.01.2005 14:46
UDRUGE ŽENSKA MREŽA HRVATSKE I ISKORAK:
Povjerenstvo za spolni odgoj nekompetentno, Gruden homofob
ZAGREB - Ženska mreža Hrvatske i Pravni tim Iskoraka i Kontre na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenili kako je Povjerenstvo za prosudbu svih programa koji se provode vezano za spolni odgoj, a kojeg je sastavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nekompetentno, a čelnog čovjeka povjerenstva Vladimira Grudena, optužili su za homofobiju.

U Povjerenstvu su okupljeni pripadnici samo jedne konfesije, nema niti jednog predstavnika ženskih udruga, kao niti Državne pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, upozorila je među ostalim koordinatorica Ženske mreže Hrvatske Bojana Genov.

Predstavnici Ženske mreže Hrvatske, Iskoraka i Kontre traže da se izvannastavni "Teen Star" program spolnog odgoja hitno suspendira, jer kako su istaknuli, širi vjerske dogme, a odvojena predavanja za dječake i djevojčice predviđena tim programom, posve su neprihvatljiva.

"Ako je Ministarstvo odobrilo ulazak tog programa u škole temeljem preporuke Hrvatske biskupske konferencije, zahtijevamo smjenu ministra znanosti, obrazovanja i športa", istaknuli su predstavnici tih udruga.

Oni su ujedno zatražili prihvaćanje cjelovitog programa spolnog odgoja kojeg su zajednički načinili predstavnici civilnih udruga, liječnici i stručnjaci, a koji je jesenas vraćen na doradu.

Naglašavajući potrebu uvođenja kvalitetnog spolnog odgoja u škole državna pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik istaknula je kako su naziv, cilj i zadaća Povjerenstva za prosudbu programa za spolni odgoj posve nejasni.

Ako se Povjerenstvo ne raspusti predstavnici Ženske mreže Hrvatske, Iskoraka i Kontre najavili su potpisivanje peticije i akcije usmjerene na privlačenje pozornosti međunarodne javnosti.

(Hina)

Ispis   Pošaljite članak

   Komentari  
Što mislite o ovoj temi?
Komentirajte članak
  zweistein   ‌   26.01.2005   ‌   16:25   Odgovor
  podsjetniku.
  Blesane. U katoličkoj crkvi nema demokracije. Katolička crkva je starija od demokracije nekih 1800 godina, a trajat će i onda kada se nitko više ne bude sjećao raznih civilnih udruga, iskoraka, dvokoraka i trokoraka. proći će i blisku budućnost kada pedofili budu u statusu današnjih homoseksualaca. promjenit će se i hrvatski ustav 100 puta... P.S. Pisanje "svjetske štampe" može naštetiti ugledu crkve, kod vjernika, kao mušica na guzici- kravi P.S. P.S. Kako si se uplašio sa zadnjom rečenicom. Ti si očito kršćanin s krivnjom. Ni vruć, ni hladan. Bljutav.
  Ma znas onog sto J... Haag i USA?   ‌   26.01.2005   ‌   16:18   Odgovor
  HAHA: "logotip" crkve: "Ile na krizu", hahaha, ova je dobra!
  :-)))
  Moloh   ‌   26.01.2005   ‌   16:12   Odgovor
  Eh, u ovoj temi sam tanak :-(
  Podsjetnice sto mislis sa: "Da se razumijemo katolicko ucenje ne smijemo zamjeniti s ucenjem Isusa Krista kojeg su crkve vec davno izdale"? Kako to sad nije isto? Ja sam mislio da crkva propagira da ne skrenemo sa Isusovog puta. Pa Isus na krizu im je i logotip, mozda i zasticeni znak. Bo?
  Tzion   ‌   26.01.2005   ‌   16:11   Odgovor
  Imaju moju podporu
  Vrijeme je da se ova drzava dovuce u 21. stoljece a crkva i njena ticala povuce natrag u svoje zgradurine koje su ili izgradili ili renovirali gore nego to rade sa masjidima u Saudi Arabiji.
  Podsjetnik   ‌   26.01.2005   ‌   16:06   Odgovor
  Povjerenstvo za spolni odgoj nekompetentno, Gruden homofob
  Tko vlada Hrvatskom? Ako je vjerovati ovom clanku onda su to katolicki teolozi fundamentalisti koji s demokracijom i normalnim ljudskim zivotom, u ovom slucaju spolnim, jedva da imaju sto zajednickog. Ministar i vlada ucine ono sto im kazu biskupi. Kada ce hrvatske demokratske snage uvidjeti da katolicka Crkva ima apsolutisticko diktatorski sustav koji u jednom demokratskom sustavu moze biti samo odjeljena od drzave onako kako to stoji i u nasem demokratskom ustavu Republike Hrvatske i to bez osiguranih privilegija i sredstava. Postovane gospodje i gospodo politicari zasto se ne drzite Ustava? Postovane gospodje i gospodo politicari dali ste im privilegije i novac i sada nije cudo da s vama vladaju bez obzira oja je stranka ili koalicija na vladi. A sto se tice sexualnog odgoja djece trebamo se upitati svi roditelji demokrati dali je u interesu djece i Hrvatske da jedna institucija ciji su reprezentati i garanti jednim velikim djelom, po misljenju svjetske stampe, pedofili, homosexualci i zenskari diktiraju odgoj buduce generacije. Da se razumijemo katolicko ucenje nesmijemo zamjeniti s ucenjem Isusa Krista kojeg su crkve vec davno izdale.
  Ma znas onog sto J... Haag i USA?   ‌   26.01.2005   ‌   15:57   Odgovor
  mislis da to pop NIKAD ne radi? A ko onda pravi djecu casnim? A ko je onda najveci pedofil?
  ?
  kospicar   ‌   26.01.2005   ‌   15:49   Odgovor
  popu pop
  Nemoze svecenik uciti dijete o necemu sto sam nikad neradi.
  puhovski   ‌   26.01.2005   ‌   15:14   Odgovor
  ISTOMIŠLJENIK
  TACKO JE GDINE "SCREEN"-E. DOSTA SU SE OVE NAŠE ČASNE UDRUGE FINANCIRALE IZVANA, VRIJEME JE DA HRVATSKI POREZNI OBVEZNICI KRENU SA NJIHOVIM PLAĆANJEM. JER TKO ĆE NES VODITI KROZ OVAJ PREVRANTSKI SVIJET AKO TO OVE NAŠE UZORITE UDRUGE NEĆE, TKO? TKO ĆE ODGAJATI NAŠU DJECU AKO ONE NEĆE, TKO ĆE NAS UČITI KAKO SE ŽIVI NA TUĐOJ GRBAČI AKO ONI NEĆE. STOGA SLUŠAJMO KAKO ONI TO RADE I BITI ĆE NAM SVIMA BOLJE!
  screen   ‌   26.01.2005   ‌   14:57   Odgovor
  Ministarstvo znanosti
  obrazovanja i sporta su nekompetentni..ha,ha. Ali su zato dobili blagoslov biskupske konferencije..Kao da svecenici znadu ista o spolnom odgoju,ha,ha,ha,cirkus.
 Svi komentari
 
Opširnije
  Ministarstvo znanosti najavilo javnu raspravu
 
     
   
   
   
  Povjerenstvo za spolni odgoj nekompetentno, Gruden homofob