26.05.2006
   
  Obitelj je najvažnija
 
 

 
Zlatna kraljica, naša Janica, izabrana je za najbolju športašicu svijeta. U njezinim je rukama zasjao Laureausov kipić. Time je mala Hrvatska opet postala top tema na globusu, ali što je najvažnije, opet se potvrdilo da se do uspjeha na bilo kojem području ne može uspjeti bez potpore obitelji, onih najmilijih. Unatoč i usprkos onima koji misle i rade drukčije.
U susjedstvu smo dobili novoga prijatelja, neovisnu Crnu Goru. To raduje svakoga slobodoljubivoga čovjeka, ali ne i one koji i dalje, na početku XXI. stoljeća, žele dominirati svojim manjinama. Svaki narod ima pravo na svoj izbor i neovisnost, pa tako i Crnogorci.
Jugonostalgičari obnavljaju kult “Titove štafete”. Išla je od Kumrovca do “Kuće cvijeća” u Beogradu, da bi bila uručena njegovoj posljednjoj ženi Jovanki Broz-Budisavljević. Cijeli taj jadni show izveli su mali ljudi, do groba odani “Titovoj ideji”, kako sami za sebe kažu.
Kontroverznom piscu i jugonostalgičaru Predragu Matvejeviću mostarsko je Sveučilište Džemal Bijedić dodijelilo počasni doktorat za “afirmaciju ljudskih sloboda, tolerancije i zaštite ljudskih prava”. Rektor Fuad Ćatović je rekao da se to priznanje dodjeljuje Matvejeviću zbog njegovih “europskih opredjeljenja”. Nitko iz ovoga bošnjačkoga Sveučilišta nije “uzeo u obzir” Predragovu izraženu nesnošljivost prema svima onima koji misle drukčije. Iako već podugo živi u “Evropi”, njegovi su pogledi ostali čvrsto omeđeni jugobalkanskim ogradama.
Dok su mostarski Bošnjaci dodjelivali počasni doktorat, članovi HAZU u svoje odabrano društvo nisu primili također kontroverznoga intelektualca Miroslava Radmana, ponajprije zbog toga što u “najrazličijim oblicima vrijeđa RH”, kako je tom prigodom rekao Zvonimir Devide. U Radmanovu obranu odmah su se uključili njegovi istomišljenici akademici s obrazloženjem da napad na Hrvatsku nije bitan i da je nebitno ako je akademik bahat. Ni sam Radman nije ostao dostojanstven, kako dolikuje nekomu tko želi postati akademik. Morao je ostati snažan i prihvatiti činjenicu da je najteže biti priznat i prihvaćen u vlastitoj kući, vlastitome selu.
Policija je u Sotinu pokraj Vukovara uhitila dvojicu od 17 optuženih za počinjene ratne zločine tijekom okupacije ovoga mjesta 1991. godine. Uhićeni su Milan Bjedov (54) i Živko Opačić (52) i pritvoreni u osječkom zatvoru. Ostalih 15 optuženika uživa blagodati slobode preko Dunava, u Srbiji. Svi optuženi su “mučili, zlostavljali i ubijali civile hrvatske nacionalnosti”, odvozili u nepoznatom smjeru, a 35 Sotinjana još se nalazi na popisu nestalih. U tekstu optužnice spominje se i tjeranje sotinskih Hrvata na prisilni rad i pljačkanje njihove imovine, a kao znak raspoznavanja na rukavu su morali nositi bijele trake.
Militantna protuhrvatska i jugonostalgičarska Ženska mreža Hrvatske (i po nazivu se vidi da nema namjeru izići iz genitiva, čitaj nepostojeće Jugoslavije) krenula je u konačan obračun protiv Katoličke Crkve. Ove orjunašice u moderniziranom obliku uputile su prijeteće pismo svim najglavnijim polugama hrvatskoga društva, tražeći otkazivanje međudržavnoga ugovora s Vatikanom, da se Katoličkoj Crkvi zabrani rad u školama, pravo na mišljenje glede pobačaja i drugih oblika zaštite obitelji i ljudskoga tijela...
Pretplatite se na Fokus
 
 
 
  Marijan Majstorović  
     
     
  Obitelj je najvažnija  
  Marijan Majstorović  
     
  Podgorici treba žurna potpora Zapada  
  Domagoj Ante Petrić  
     
  Izlazak iz Broz-Mihailovićeva okvira  
  Mate Kovačević  
     
  Hrvatska će ostati ekološki čista  
  Ante Brčić  
     
  Kako se obraniti od nasrtaja neokolonijalizma  
  Akademik Mirko Vidović  
     
  Nasilje se smanjuje ranom prevencijom  
  Željka Lezaić  
     
  Nekome, očito, nije do pravde  
  Mato Dretvić Filakov  
     
  Strastvena mržnja SDP-ovih komsomolki  
  Ivica Luetić  
     
  Račan je zatajio sporazum s Drnovšekom  
  Pavao Blažević  
     
  UDB-a nas stalno terorizira cin karenjem i samicama  
  Ilija Erić  
     
  Dug i težak proces  
  Jadranko Bandov  
     
  Pomoć u ispravljanju počinjenih pogrješaka  
  Milan Horvat  
     
     
  Posljednji čavao u versaillesko čudovište  
  Božo Čubelić  
     
  Politika je jedno, interesi drugo  
  Blaž Tilić  
     
  Hrvati u središtu pretpostavljene Muslimanije  
  Radovan Pavić  
     
     
  Juraj Križanić preteča ekumenizma  
  fra Hrvatin Gabrijel Jurišić  
     
  Snaga Crkve  
  Pavle Primorac  
     
  Tajna društva  
  Ivica Luetić  
     
  Samobor  
  Matija Pokrivka  
     
  Nove zakonske mjere u području droga  
  Saša Radović  
     
  Svako dijete treba obitelj  
  Vid Hinković