Jutarnji.hr
  Moj Jutarnji.hr
 



Zagreb  

Datum objave 08.03.2006 23:27 Pošalji na mail Pošalji na mail Ispiši Komentiraj

Zagreb
Bandić podijelio pet tisuća ruža Piše: Tomislav Galović
Foto: Biljana Gaurina
Oko pet tisuća ruža te više tisuća besplatnih kava i čajeva podijelili su danas ženama gradski SDP-ovci predvođeni Milanom Bandićem. Ženske udruge su na tu prigodnu gestu na Međunarodni dan žena Bandiću uzvratile glavicom luka s natpisom: “Mijenjamo jedan ugao u kući za jedno mjesto u Saboru”.

Mreža ženskih udruga simbolično je tako pokazala da su žene koje čine 51 posto stanovništva u politici i dalje podzastupljene te da im je dosta samo lijepih i prigodnih riječi. - Mi smo blizu tog broja. U Skupštini od 51 zastupnika imamo 19 žena, što je 45 posto - rekao je gradonačelnik Bandić preskočivši dio pitanja o podzastupljenosti žena u Poglavarstvu. Od 11 članova, samo su dvije žene. Od problema kako ih je malo, veći je taj što ih se i ne doživljava ozbiljno, kako se upravo ovih dana požalila zamjenica gradonačelnika Jelena Kuhta Jeličić. U gradskoj politici žene glavnu ulogu vode samo u HDZ-u. Predsjednica im je žena, potpredsjednica Skupštine iz njihovih redova je žena, a od sedam gradskih zastupnika njih četiri su žene. To je jedina većinski ženska stranka u Skupštini.

Žene pomahnitale za Bandićem

Iako je jučerašnji skup na Trgu bio posvećen emancipaciji, velik broj okupljenih žena počeo se ponašati poput zaluđenih obožavateljica na koncertu u trenutku kada je Milan Bandić s pozornice počeo dijeliti ruže. Počelo je takvo naguravanje i otimanje ispred Bandića pa su se stiješnjeni novinari, fotografi i kamermani morali spašavati bijegom na pozornicu. Bandić je od grupice od pedesetak žena brzo pobjegao u Gradsku kavanu.

KOMENTARI Komentiraj
 
Tečajna lista
EUR 7,322373
USD 6,149637
GBP 10,678683
CHF 4,692325
AUD 4,526130


Prognoza vremena
Odaberite grad:
Opširnije >>









 

Copyright © Jutarnji.hr. Sva prava pridržana.
Opći uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Kontakt