Naslovna stranica  
 
Komentar dana
Korisni linkovi
Recept tjedna
Misna čitanja
Katolički kalendar
Forum
Mailing lista
Vaš komentar
Program uživo
 
 
Davor Terzić - Put povratka - Teološki prikaz
Teološki pogled prof. Tomislava Ivančića na album Put povratka Davora Terzića
Detaljan pregled članka
 
 
 
 
 
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
 
 
Vijesti općenito: Domaće Arhiva članaka
 
U središtu Zagreba obilježen Dan žena
[ 8.3.2006 ]

Ženska mreža Hrvatske, u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Gradske skupštine obilježila je u središtu zagreba Međunarodni dan žena. Okupljene su na skupu upozorile na diskriminaciju i težak položaj žena u društvu. Iako nas je u Hrvatskoj 52 posto, tretirane smo kao marginalizirana manjina, radimo više, plaćene smo manje od muškaraca i stalno strepimo za svoje radno mjesto, poručila je koordinatorica Ženske mreže Hrvatske Bojana Genov. Sloganom '8-8-8', žene zahtijevaju 8-satno radno vrijeme, 8 sati dnevnog odmora i 8 sati slobodnog vremena, što će po njihovim tvrdnjama još dugo biti nedostižno.

Govoreći o položaju žena pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik upozorila je na lošu zastupljenost žena u predstavničkim tijelima i izvršnoj vlasti. Posebno su zabrinjavajući podaci na lokalnoj i regionalnoj razini, obzirom da je na kandidacijskim listama za lokalne izbore bilo svega 19 posta žena i 81 posto muškaraca, rekla je Lukač Koritnik pitajući se odakle muškarcima vremena za bavljenje politikom, a ženama ne. Voditeljica Autonomne ženske kuće Neva Tolle rekla je kako u Hrvatskoj ne možemo govoriti o ravnopravnosti žena i muškarca, dok je moć, kako politička tako i ekonomska, koncentrirana u muškim rukama. Perspektivnija, bogatija i pravednija Hrvatska nezamisliva je bez žena, upozorila je predstojnica Vladinog ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin poručujući kako u demokratskom društvu nema mjesta diskriminaciji. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružio se čestitkama ženama u povodu Međunarodnog dana žena podijelivši na Trgu bana Jelačića 5000 ruža.

 
 
 
Sveti Leonard
Sveti Leonard je osnivao družbe i unije kroz koje je promicao Katoličku akciju s ciljem bolje zaštite radnika, posebno radničke mladeži.
Detaljan pregled članka
 
Vjera
Autor: fra Miroslav Bustruc
Detaljan pregled članka
 
 
1.Vice Vukov: Pod raspelom
glasova: 31
2.Hosana : Sam u sjeni križa
glasova: 14
3.Tau: U zagrljaju križa
glasova: 11
4.Veritas: Pod drvom raspela
glasova: 10
Glasujte klikom na pjesmu