<<< Natrag

Datum objave: 2.8.2005   Rubrika: Novosti

ŽENSKA MREŽA HRVATSKE
Kazneno djelo Glavaša nad Jadrankom Reihl-Kir


MALI LOŠINJ – U povodu ponovnog otvaranja poznatog, nikad procesuiranog zločina nad civilima u Osijeku, želimo izraziti nadu da će državna tijela konačno privesti istragu kraju i tužiteljstvo opskrbiti potrebnom dokumentacijom za kažnjavanje jednog od, uz one u »Oluji«, najtežih zločina nad civilima počinjenih tijekom rata te da će pravda biti zadovoljena, a žrtve i njihove obitelji konačno dobiti primjerenu satisfakciju.
   
    Stoga tražimo da se provede istraga, podignu optužnice i kazne krivci, kako izvršitelji tako i nalogodavci za sve ratne zločine za koje je odgovorna Republika Hrvatska i njeni državljani.
   
    Naročito osuđujemo učestale napade na osobe koje traže istinu i pokušavaju doseći pravdu. S tim u vezi, smatramo da je Branimir Glavaš, svojim javnim istupima i porukama upućenim Jadranki Reihl-Kir koja traži istinu o svom ubijenom suprugu, ne tek iznio klevetu i uvrijedio gospođu Reihl-Kir, već je i počinio kazneno djelo povrede ravnopravnosti građana i diskriminacije po spolu te kazneno djelo širenja mržnje i omalovažavanja na temelju spola.
    Očekujemo od Državnog odvjetništva da ponove i postupak protiv Glavaša zbog diskriminacije i ometanja ljudskih prava Jadranke Reihl-Kir te, stoji u propćenju Ženske mreže Hrvatske koje potpisuje Biserka Momčinović.

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.
Engine design by
www.netcom.hr