<<< Natrag

Datum objave: 23.9.2005   Rubrika: Otoci

Najmlađi obilježili Međunarodni dan mira


MALI LOŠINJ – U organizaciji Udruge za pomoć djeci s posebnim potrebama IDEM, Ženske mreže Hrvatske i OŠ Maria Martinolića, izradom slikovnih poruka, jučer su ne Trgu RH, učenici petih razreda obilježili Međunarodni dan mira i Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Likovnom izražavanju na središnjem gradskom trgu prethodila je debatna radionica na kojoj su petaši zaključili da mir nije samo odsustvo rata, već i kada se ne tuku ni djeca, ni odrasli, kada muškarci ne tuku žene, kada ne ratuju države i kada ljudi ne muče životinje.
    Ova je radionica prva u nizu od dvanaest koliko ih u Udruzi Idem planiraju provesti u sklopu projekta afirmacije ljudskih prava, mira i nenasilja. Ciklus radionica s različitim temama s naglaskom na prava osoba s posebnim potrebama, bit će održane s učenicima i nastavnicima osnovne i srednje škole, te s roditeljima. Projekt će rezultirati dokumentarnim filmom jer će sve radionice biti snimane VHS kamerom.
    Jučerašnju radionicu vodile su razrednica Martina Turkalj, socijalna pedagoginja i volonterka Udruge IDEM Ljiljana Živković, te koordinatorica Ženske mreže Hrvatske Bojana Genov. Snimatelj projekta za budući dokumentarac bio je svjetski poznati branitelj prava macaklina Jakov Matunci.

I. C. M.


© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.
Engine design by
www.netcom.hr