NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
00133danzena07.jpg
Press clips

Večerni list: Iskorak, Kontra i Ženska mreža Hrvatske protiv programa spolnog odgoja Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 02 Studeni 2007

Pravni tim udruga Iskorak i Kontra te Ženske mreže Hrvatske su u otvorenom pismu ministru ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu izrazili nezadovoljstvo što je to ministarstvo okončalo postupak otkupa programa zdravstvenog odgoja udruga Grozd i Forum za slobodu odgoja.

Te udruge podsjećaju da je ministar Primorac, na sastanku s njihovim predstavnicima 12. srpnja 2006. godine izjavio da će nakon otkupa od nevladinih organizacija programi koji će se provoditi u školama biti dorađeni od strane Ministarstva i usklađeni sa hrvatskim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama.

Dodaju da je ministar Primorac također potvrdio da će konačne verzije programa pregledati Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ured pravobraniteljice za djecu. Udruge smatraju kako je očito - s obzirom na činjenicu da su ugovori s nevladinim organizacijama Grozd i Forum za slobodu odgoja o otkupu programa trebali biti potpisani slijedeći tjedan, a provedba programa treba početi već u drugom polugodištu - da do ranije navedenih postupaka od strane Ministarstva neće doći.

Te Udruge također navode da će se program udruge Grozd, koji je ocijenjen kao protivan zakonima Republike Hrvatske i Konvenciji o pravima djeteta od strane pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, provoditi uz blagoslov Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u hrvatskim školama.

Tvrde da je i Ministarstvo zdravstva negativno ocijenilo programe zdravstvenog odgoja predložene od strane nevladinih organizacija.

"Ostaje nam zaključak da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odlučilo svjesno kršiti pozitivno zakonodavstvo, zanemariti mišljenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i pogaziti obećanja dana nevladinim organizacijama i hrvatskoj javnosti, te grubo raditi protiv interesa djece", stoji, uz ostalo, u priopćenju Pravnog tima udruga Iskorak i Kontra te Ženske mreže Hrvatske.

(Hina)


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2023 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!