Mali oglasnik Turizam Trafika Marketing Grafička djelatnost Stripovi

srijeda, 1.12.2004.
  novosti
teme dana
ekonomija
sport
kultura
mozaik
crna kronika
  dalmacija
split
županija
zadar
šibenik
dubrovnik
bih
   
   









 
strana 2 od 5

Naša posla

Đurđine noge

Saša LJUBIČIĆ

finim čarapama s uzorkom. Kandidatkinja za predsjednicu Republike izgledala je, ako mene pitate, bolje nego ikada. Žena se nasmiješila i prekrižila noge, pa su neki to nazvali pozom a la Sharon Stone.
Zato nije puno trebalo da se oglase i hrvatski kamenjari. Vele, tako, oni kako to nije poza dostojna jedne političarke. Ma Lupino je fotografirao Đurđu Adlešić u kratkoj suknji i crnim nemoj? A što bi trebala biti, pokrivena do grla?
Lupino je izvukao Đurđinu ženstvenost na svjetlo dana, a kojekakve licemjere to je odmah bocnulo. Osim toga, Adlešićka je liberalka, u nje bi nazori trebali biti moderni, a duh slobodarski, pa prema tome, normalno je da se slikala u malo prpošnijem izdanju kada je viđamo uvijek samo ozbiljnu i zabrinutu.
Smiješno je kada našim puritancima smetaju tako benigne stvari kao što su ženske noge presvučene seksi-čarapama, a nije ih briga za niz gadarija koje se događaju i događale su se u društvu.
Rigidni konzervativci svuda su isti: uporno reagiraju na sitnice, na banalnosti, a sve da bi odvratili pozornost od bitnih stvari — problemčina koji nas opterećuju i zbog kojih živimo kako živimo.
Raskrinkajmo ih: njima je važnija forma od sadržaja, a trebalo bi biti obrnuto.

 
Još u rubrici:
 


PET DO DVANAEST
Špijunska blamaža


PROZOR
Prezir državnih institucija


USTVARI
Izborno (ne)vrijeme


pijuni & pješaci

 





 

 

 
 
print verzijapošalji e-mailomidi na naslovnicuidi na naslovnicu 2/5