Povratak na izjave
Početna stranica
 

 

 

Ženska mreža Hrvatske reagira javnim pismom na najavu povratka u Sabor razriješenih ministara Hebranga i Žužula

Ponedjeljak, 21. veljače, 2005. g.

Bivši ministri najavljuju “odmrzavanje” svojih mandata saborskih zastupnika, na kojima su ih zamjenjivale Katarina Fuček i Danira Nakić.

Ženska mreža Hrvatske smatra da visoko rangirani kadrovi vladajuće stranke upućuju ovakvim postupanjem nekoliko veoma problematičnih poruka građanima:
Povlačenje Hebranga iz zdravstvenih razloga s ministarskog mjesta i povratak na zastupničko znači da je mjesto zastupnika u Saboru RH manje zahtjevno pa tamo prestaju važiti zdravstveni razlozi;
Razriješeni ministar Žužul, čiji su mandat obilježile brojne afere, nema dovoljno neupitne moralne kvalitete za ministra u Vladi RH, ali upitnost tih moralnih kvaliteta nije prepreka za odlučivanje u tijelu “iznad kojega je samo Bog”.

Izlaskom dviju zastupnica iz Sabora smanjit će se postotak žena, a Danira Nakić izaći će iz Sabora kao prvi kadar HDZ-a koji na zastupničkom mjestu neće steći pravo na povlaštenu mirovinu - što se još nijednom muškarcu nije dogodilo.

Najavom povratka u Sabor RH razriješeni ministri Hebrang i Žužul uprli su prstom u zakonodavno tijelo RH kao priliku za nezahtjevno i neodgovorno smještanje u zavjetrinu, u kojoj žene čuvaju mjesto dok se posrnuli muškarci ne vrate.

Pozivamo bivše ministre da svojim povratkom u Sabor RH ne minoriziraju ovo tijelo.

Bojana Genov
koordinatorica

Vrh stranice
Site map