Početna stranica

POLITIČKI STRIPTIZ JAVNOST ŠOKIRANA NAZOČNOŠĆU
BOŽIDARA KALMETE I ANE LOVRIN U ’GO-GA’ KLUBU

Tužno je vidjeti ministarski par
kako otvara toples bar

Goran Pirš Piro, satiričar:
I OVO JE DOKAZ DA JE POLITIKA KURVA

GOLAĆI Mirjana Krizmanić, psihologinja: Valjda je sljedeći korak otvaranje plaže za golaće za koje će i ministri koji režu vrpcu biti goli
Tonči Tadić (HSP): Ne znam što je Kalmeti to trebalo. Čini mi se da toples bar nije objekt od gospodarskog značenja

piše Siniša PAVIĆ

Vrući ples atraktivnih plesačica u zadarskom ’Go-Ga’ klubu privukao je brojne uglednike, što je na posljetku podiglo popriličnu prašinuPremda je za svoga ministarskog mandata prerezao velik broj svečanih vrpci, nije nemoguće da će budući naraštaji ministra Božidara Kalmetu pamtiti po činjenici da je kao ministar, prerezavši vrpcu, pustio u pogon ni manje ni više nego toples bar. Dogodilo se to u Zadru, svečanosti za koju su djelatnice "Go-Ga" noćnoga kluba pokazale sve svoje umijeće, nazočila je i Kalmetina kolegica ministrica Ana Lovrin, a dan kasnije ugledne osobe hrvatskoga javnoga života gotovo unisono kazuju - to je neprimjereno ponašanje za ministre!
Da se radi o neprimjerenom potezu, ne dvoji ni psihologinja Mirjana Krizmanić.
- Svatko tko obavlja javnu funkciju mora znati gdje su granice njegova djelovanja. Pitam se koji je sljedeći korak. Valjda otvaranje plaže za golaće za koje će i ministri koji režu vrpcu biti, naravno, goli - kazala nam je Krizmanić.
Zastupnik HSP-a Tonči Tadić Kalmeti se ne može načuditi.
Vrući ples atraktivnih plesačica u zadarskom ’Go-Ga’ klubu privukao je brojne uglednike, što je na posljetku podiglo popriličnu prašinu- Ne znam što mu je to trebalo. Nekako mi se ne čini da je toples bar objekt od tolikoga gospodarskog značenja da ga osobno mora otvarati ministar - smatra Tadić.
Da su Kalmeta i Lovrin postupili neprimjereno, mišljenje je i Bojane Genov, koordinatorice udruga Ženska mreža Hrvatske, to više što je, kako kaže, poznato da su barovi ovoga tipa mjesta u pravilu usko vezana uz prostituciju i trgovinu ženama.
- Nevjerojatno je da to čini ministar Vlade koja se toliko poziva na Crkvu i katoličanstvo - kaže Genov.
Vrući ples atraktivnih plesačica u zadarskom ’Go-Ga’ klubu privukao je brojne uglednike, što je na posljetku podiglo popriličnu prašinuI dokazani liberal LS-ovac Zlatko Kramarić smatra da nije zgodno vidjeti ministra da reže vrpcu toples bara.
- Postoje prostori za koje nema razloga da im političari budu kumovi. U svemu, naime, treba imati mjeru - Kramarićevo je mišljenje.
U duhu svoga poziva satiričar Goran Pirš Piro, jedan od tvoraca "Zlikavaca", nudi šaljivu i ozbiljnu varijantu komentara:
- Šaljiva verzija kaže - i ovo je dokaz da je politika kurva. Ozbiljna verzija veli - otvorio Kalmeta toples bar, pa što!

   

Kalmeta: Ne vidim ništa nemoralnog

Bio sam pozvan na otvorenje noćnog kluba jedne ozbiljne i uspješne zadarske tvrtke, koja već u vlasništvu ili koncesiji ima i druge turističke sadržaje poput marine i ostaloga i ne vidim ništa nemoralnog u tome. Radi se o klubu kakvih je na milijune u svijetu i oni su svuda dio turističke ponude.
Tijekom otvaranja kojemu sam prisustvovao sa suprugom do 1 sat iza ponoći nisam vidio niti doživio ništa neprimjereno, a kao ministru u čijem je resoru i turizam, logično je da sam se odazvao pozivu. Na primjedbe da mi je mjesto tu večer bilo na otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara mogu samo kazati da bih rado bio i tamo, ali mi dnevne obveze na području Zadaraske županije (otvorenje dijela ceste), kao i sjednica Povjerenstva za praćenje turističke sezone u utorak ujutro u Umagu nisu dopustile da budem u isto vrijeme na svim mjestima. Mislim da sam ministar koji je podjednako prisutan u svim područjima Hrvatske, dolazim kad god mogu i gdje god me se zove i zaista se ne ponašam kao "zadarski" ministar, kako mi imputiraju. Da se noćni klub otvarao u Cavtatu ili Umagu, a meni vrijeme dopuštalo da budem tamo, bio bih sigurno.

R. MIKAČIĆ

Lovrin: Ne trebam se ispričavati

Ne trebam se ispričavati - rezolutno je i oštro odgovorila ministrica pravosuđa Ana Lovrin na novinarsko pitanje je li prisustvovala otvaranju noćnoga kluba "Go-Ga" u Zadru. Isprovocirana ministrica podsjetila je da je pjevao Tedi Spalato i da je odgledala modnu reviju. Tome je dodala da su ovakvi zatvoreni, izolirani prostori gdje će se gosti opustiti potrebni. Spomenuti klub je smješten u marini pa, dakle, ne može svojom bukom smetati građanima i takvih mjesta trebamo, zaključila je ministrica Lovrin.

O. RAMLJAK

Bez nadbiskupova blagoslova

Nadbiskup Ivan Prenđa nije blagoslovio noćni klub ’Go-Ga’ niti je u njemu uopće bio - prenosi nam izjavu direktora toga kluba Damira Tomića voditeljica Ureda za odnose s javnošću u zadarskom "Tankerkomercu" Romana Pleša.

D. MEZIĆ

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2006.