Naslovnica

SABORSKA PLJUSKA DOK ZASTUPNICA HSP-a ŠUTI,
BOJANA GENOV OPRAVDAVA NJEZIN POSTUPAK

Ženska potpora Ruži Tomašić:
E, neka je zveknula Ledinskog

PRETRAGE Ruža Tomašić ni jučer nije željela komentirati vulgarni ispad HSS-ova zastupnika Željka Ledinskog. Zbog ozbiljnih problema s moždanom cirkulacijom, na pretragama je u zagrebačkoj bolnici "Rebro"

piše Anita BELAK-KRILE

Ruža Tomašić je razotkrila niske pobude Željka LedinskogZastupnica HSP-a Ruža Tomašić i jučerašnji je cijeli dan provela na pretragama u zagrebačkoj bolnici "Rebro", a kako saznajemo od njezinih kolega saborskih zastupnika, svi su jako zabrinuti za njezino zdravstveno stanje. Seksistički ispad HSS-ovca Željka Ledinskog nije željela ni jučer komentirati. Njezin mobitel bio je isključen, a u Klubu HSP-a kazali su nam tek kako ju je uznemirio veliki publicitet koji je "slučaj Ledinski" dobio u medijima.
Puno bi joj draže bilo, kazuju nam pravaši, da je ugledala na naslovnicama vijest da je uhićen diler s Korčule Jakša Cvitanović Cvik. Zastupnica s Korčule ima ozbiljnih problema s moždanom cirkulacijom i nalazi s najnovijih pretraga magnetskom rezonancijom nisu najbolji. Nakon laganog moždanog udara koji je doživjela u ožujku, liječnici su Ruži Tomašić savjetovali da smanji tempo i da se više odmara, no afere su se otvarale jedna za drugom i vremena za predah nije bilo.
Željko LedinskiSlužbenih reakcija na slučaj najnovijeg saborskog seksizma, jučer nije bilo, u zgradi Sabora na Markovu trgu zatekli smo tek pokojeg zastupnika, a pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik izjavila je da se zastupnica nije žalila i tražila zaštitu, pa Ured pravobraniteljice ne može ni reagirati.
Bojana Genov, koordinatorica Ženske mreže, smatra da je Ruža Tomašić pogriješila što Ledinskog odmah nije prijavila za seksualno uznemiravanje.
- Kad je u pitanju zastupnik koji predstavlja sve nas, onda to ne može biti njihova privatna stvar. Meni je vrlo simpatično što je ona njega zveknula nakon što je bio vulgaran i bezobrazan, međutim to nije dovoljno. Zbog žena koje nisu snažne i okretne kao ona i koje nisu tako visoko pozicionirane, trebala je reagirati i odmah progovoriti o nasilju. Izuzetno je važno da se o tome govori i da pravna država djeluje, a ne da se samo nekog zvizne po glavi i time slučaj završi - smatra Bojana Genov.

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2006.