Ženska mreža Hrvatske izražava prosvjed protiv neproduljenja ugovora Tanji Tomić, voditeljici RTL, naposredno nakon medijski eksponiranog slučaja obiteljskog nasilja kojem je bila izložena.
Ovaj postupak smatramo diskriminacijom te veoma opasnom javnom porukom zlostavljanim ženama da ne zatraže pomoć niti se od nasilja pokušaju obraniti, jer bi u tom slučaju mogle biti dodatno kažnjene javnim šikaniranjem i gubitkom zaposlenja.

Otkaz suradnje Tanji Tomić smatramo posebno licemjernim u svjetlu činjenice da RTL dnevno gledateljima posreduje vijesti o privatnim životima i skandalima širokog spektra javnih poslenika, a upravo u cilju promidžbe i povećanja gledanosti, te da stoga javna pažnja usmjerena na slučaj obitelji Tomić ni na koji način nije mogla naštetiti ugledu kuće niti ima ikakve veze sa njezinim radnim sposobnostima.

Neslužbeno je puštena u javnost izjava kako je Tomić napravila antireklamu za medijsku kuću u kojoj radi. Dosljedno slijedeći takav koncept, RTL ne bi smio na TV ekrane pripustiti niti Tinu Turner, planetarno poznatu pjevačicu čija je karijera bila desetljećima popraćena spektaklom obiteljskog nasilja, koje njezinoj karijeri nije nimalo naštetilo.

Izjava o antireklami i glumatanje ćudorednosti razotkriva natražnjačku uskogrudnost, patrijarhalnost i antižensko licemjerje kadrovske uprave RTL, te ih svrstava u red diskriminatora.

U Malom Lošinju, 29. lipnja 2006.

Bojana Genov, koordinatorica

Novi list 30. lipnja 2006. Opasna poruka RTL zlostavljanim ženama