NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0035danzena07.jpg
Press clips

Nagrada "Maja Miles" Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 04 Oujak 2007

Godinja nagrada enske mree Hrvatske MAJA MILES za rodno osvijeteno novinarstvo koja se dodjeljuje u povodu Meunarodnog dana ena 8. oujka dodjeljuje se Orlandi Obad, novinarki Jutarnjeg lista i Ireni Frlan, novinarki Novog lista, zbog sustavne i kvalitetne afirmacije ravnopravnosti spolova i seksualnih manjina.


Orlanda ObadOrlanda Obad prepoznatljiva je kao ena neupitnog integriteta, svjesna problema spolne i rodne diskriminacije koja se dogaa u politikom trenutku o kojem pie. Graansku hrabrost iskazala je objavljujui sluaj Ankice Lepej (1998.g, Jutarnji list) zbog ega je bila izloena i sudskom progonu. Od HND je dobila nagradu Marija Juri Zagorka 2005.g. za intervju s Anom Maga. Sluaj Ane Maga pratila je od samog poetka do danas pokazujui pritom rodnu osvijetenost u pristupu i interpretacijama izjava Ane Maga, sudaca, istraitelja i sudskih vjetaka. enska mrea ocjenjuje da je novinarski rad Orlande Obad u kojem sustavno prati problematiku ravnopravnosti spolova znaajan doprinos razvoju javne svijesti i promociji enskih ljudskih prava.

 

Irena FrlanIrena Frlan kontinuirano je tijekom 2006.g, izvjeivala o dogaajima vezanima uz prava seksualnih manjina u dnevnim listovima Novi List, Glas Istre i Glas Slavonije, pokrivajui iroki raspon tema iz toga podruja. Korektnim izvjeivanjem uz prikupljene izjave osvjedoenih pobornika prava seksualnih manjina poveala je prostore razumijevanja i stvaranja uvjeta za pomake u drutvenoj svijesti o pravima i potrebama seksualnih manjina.

Objektivne i dokumentirane informacije Irene Frlan snano su sredstvo prema postizanju punog uvaavanja i realizaciji prava seksualnih manjina. Posebno ocjenjujemo znaaj injenice da su te informacije objavljivane i u lokalnim medijima Glasu Slavonije i Glasu Istre.

 

Dobitnici i dobitnice nagrade MAJA MILES

2002. g. Tanja imi i Kreimir Volarevi - HRT, Snijeana Mataji - Glas Istre

2003. g.Petra Neuner - HRT, Branka ui - Radio Pula

2004. g. Mara Molnar - Glas Slavonije i Nataa Petrinjak - slobodna novinarka

2005. g. Mirjana Raki - HRT i Branka Valenti - Vjesnik


 
« Prethodna
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!