NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
5danzena07.jpg
Press clips

Izjave enske mree
Otvoreno pismo premijeru Plenkoviu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 23 Svibanj 2017

Otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviu

Potovani predsjednie Vlade RH,

 

dananjem skupu pod nazivom Hod za ivot, koji se zalae za kriminalizaciju pobaaja, prisustvovao je Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Stavovi koje zastupa Hod za ivot su protivni vaeim zakonima RH i meunarodnim pravnim dokumentima koji tite reproduktivna prava ena.

Budui da je ovaj javni istup potpredsjednika Vlade jedan u nizu istupa kojima je jasno dao do znanja da reproduktivna prava ena nijee i ne namjerava ih provoditi kao slubenu politike Vlade RH, traimo njegovu smjenu.

enska mrea Hrvatske

 

Zagreb, 20. svibnja 2017.

 


 
Izjava za javnost Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 04 Kolovoz 2016

nacionalizamubija.jpgMirno okupljanje pod nazivom Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede, najavljeno za 4. kolovoza 2016. godine na prostoru Trga bana J. Jelaia u Zagrebu, zabranjeno je danas rjeenjem Ministarstva unutarnjih poslova. Zabrana protesta je samo kulminacija ve poznate prakse policije u onemoguavanju vlastima politiki nepodobnih javnih okupljanja. Obrazloenje rjeenja koje se temelji na argumentu sigurnosti ne moe biti opravdano jer bi to znailo da policija ne moe osigurati unaprijed najavljeno javno okupljanje graanstva. Moemo konstatirati da dravna vlast ne funkcionira, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odluuju o podobnosti javnih okupljanja. Podsjeamo, rjeenje ministra unutarnjih poslova u izravnoj je suprotnosti s Evropskom konvencijom za zatitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, jednako kao sto je i u suprotnosti sa Ustavom RH. Naime, lankom 10. st. 1 Konvencije jami se sloboda izraavanja, a lankom 11.st.1. jami se i sloboda okupljanja. Imajui u vidu da se i u rjeenju ministra spominje svrha okupljanja i izraavanja miljenja, a to je isticanje antiratnih i mirnodopskih stavova, nejasno je i neprihvatljivo obrazloenje iz rjeenja koje spominje mogunost uznemirenja veeg broja graana. Predstavlja pozitivnu obvezu drave potpisnice Konvencije da osigura graanima da izraze takve svoje stavove. Stoga je rjeenje ministra MUP-a izravno krenje Evropske konvencije i Ustava RH i odraava odreenu vrstu straha ministarstva da osigura mirno okupljanje graana. To tim vie jer je dobro poznato da su se na Trgu bana J. Jelaia u prolosti odravala brojna druga okupljanja graana i graanki s raznim porukama. Zbog zabrane odravanja antiratnog protesta, organizacije Centar za ene rtve rata Rosa (Zagreb), ene u crnom (Beograd), enska mrea Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za graansku hrabrost (Zagreb) odrat e mirnu protestnu akciju u 18h na Trgu bana J. Jelaia.


 
Poziv saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Lipanj 2016

 enska mrea Hrvatske uputila je poziv saborskim zastupnicima da prihvate izvjetaj o radu za 2015. godinu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, neovisnog i samostalnog tijela koji djeluje u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova ...


Opirnije...
 
IZJAVA PRED PREDSJEDNIKE IZBORE Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 09 Sijeanj 2015

jednako.jpgTijekom predsjednike kampanje, a osobito posljednjih dana u javnosti su sve prisutniji pozivi enama da daju glas eni, samo zbog toga to je ena. Pri tom se prozivaju feministike organizacije i trai enska solidarnost u podrci kandidatkinji. Stav feministike enske mree Hrvatske (MH), od samih poetaka organiziranog djelovanja, zalaganje je za uravnoteenim i uinkovitim sudjelovanjem ena u politici, kao i promjenu politika prema enama. Pri tom ne podravamo konkretne osobe/stranke u politikoj utakmici, iskljuivo iz razloga to su to ene.


Opirnije...
 
Izjava za javnost povodom upuivanja novog Zakona o radu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 25 Veljaa 2014

enska mrea Hrvatske ovim putem izraava podrku primjedbama i prosvjedima sindikata i sindikalnih enskih grupa vezano za prijedlog Zakona o radu koji je Vlada uputila u proceduru.


Opirnije...
 
Izjava za javnost povodom upuivanja novog Zakona o radu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 25 Veljaa 2014
enska mrea Hrvatske ovim putem izraava podrku primjedbama i prosvjedima sindikata i sindikalnih enskih grupa vezano za prijedlog Zakona o radu koji je Vlada uputila u proceduru.
Opirnije...
 
Predloena rjeenja ozakonjuju diskriminaciju prema branom statusu Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 03 Veljaa 2014

Mediji o press konferenciji o amandmanima na Prijedlog obiteljskog zakona s fokusom na izjednaavanju brane i izvanbrane zajednice koju su organizirale Autonomna enska kua Zagreb i enska mrea Hrvatske.


Opirnije...
 
Izjava enske mree Hrvatske u povodu sve eih istupa protiv politike rodne ravnopravnosti Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 18 Prosinac 2013

U Slobodnoj Dalmaciji 17.12.2013. godine objavljen je tekst pod nazivom Zadarski nadbiskup elimir Pulji ravnatelje kola upozorio na opasnost od "denderizma"! U lanku se navodi da je zadarski nadbiskup na blagdanskom primanju u sjemenitu u svom obraanju ravnateljima osnovnih i srednjih kola Zadarske upanije posebno upozorio na opasnost od pojave, kako ga on naziva denderizma, odnosno kako pojanjava, rodne ideologije ili nove filozofije seksualnosti. Iz ovako prenesene izjave nadbiskupa moe se zakljuiti da, ili ne razumije koncept rodno osvijetene politike (eng. gendermainstreaming) ili svjesno, pa time i neodgovorno, dovodi u zabludu javnost i ravnatelje dravnih kola koji su temeljem zakona obvezni tu istu politiku primjenjivati u svom radu.


Opirnije...
 
Izjava u povodu neizglasavanja Estrela izvjetaja o seksualnim pravima i reproduktivnom zdravlju Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 17 Prosinac 2013

lanice enske mree Hrvatske izraavaju zabrinutost u povodu neizglasavanja Estrela izvjetaja - izvjetaja kojemu je za cilj bilo unaprijediti seksualna prava i reproduktivno zdravlje ena.


Opirnije...
 
Izjava u povodu prijedloga Zakona o ivotnom partnerstvu Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 03 Prosinac 2013

Potovane/-i,

obraamo vam vezano prijedlog Zakona o ivotnom partnerstvu koji je Vlada pustila u javnu raspravu.

Dravne institucije Hrvatski sabor i Ustavni sud svojim su neodgovornim ponaanjem dopustile da se o pitanju manjinskih ljudskih prava raspie referendum. Ni jedna dravna institucija nije zauzela stav vezano za samo referendumsko pitanje, ni stala u obranu ustavnih vrednota ravnopravnosti i potivanja ljudskih prava. Odredbe Ustava tite ravnopravnost svih graana i graanki. One tite pripadnike svih manjina, a to znai kako pripadnike nacionalnih manjina, tako i LGBT osobe.


Opirnije...
 
Izjava o odluci Ustavnog suda Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 14 Studeni 2013

Potovane/-i,

prema medijskim napisima Ustavni sud donio je danas odluku da nee sprijeiti raspisivanje referenduma. U obrazloenju odluke Ustavni sud je naveo da nee preispitivati sadraj referendumskog pitanja iz razloga to takvo oitovanje od Ustavnog suda moe zatraiti samo Hrvatski sabor.


Opirnije...
 
Glasam protiv! Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 10 Studeni 2013

Potovane/-i,

Lezbijska grupa Kontra, Ripet LGBT udruga Split i enska mrea Hrvatske pozivaju sve graanke i graane kojima je stalo da se u njihovoj zemlji tite i potuju ljudska prava manjina da nam se pridrue u Maru Glasam protiv!


Opirnije...
 
Izjava u povodu raspisivanja referenduma Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 08 Studeni 2013

Potovane/-i,

obraamo vam se povodom odluke Hrvatskog sabora o raspisivanju referenduma. Ukoliko se ovakva odluka Hrvatskog sabora provede, po prvi puta u Hrvatskoj povijesti na referendumu e se odluivati o ljudskim pravima, tonije reeno o trajnom zaustavljanju napretka u zatiti ljudskih prava jedne manjinske skupine. Radi se o vrlo opasnoj praksi i moramo se zapitati to e biti u budunosti; ija ljudska prava e se nai na referendumu slijedei puta? Hoemo li na ovakav nain raspravljati o pobaaju, smrtnoj kazni ili pravima nacionalnih manjina?

 


Opirnije...
 
Izjava u povodu dvostrukog ubojstva u Kostajnici Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 21 Lipanj 2013

U povodu dvostrukog ubojstva u Kostajnici, u kojemu je enu i njenog partnera ubio njezin bivi partner, enska mrea Hrvatske osuuje teko ubojstvo i poziva na propitivanje odgovornosti onih koji su ga, da su postupali po zakonu, mogli sprijeiti.


Opirnije...
 
40% ENA NA IZBORNE LISTE, ODMAH! Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 08 Oujak 2013

Hrvatski sabor usvojio je dana 7. prosinca 2012. godine odluku kojom je pokuao derogirati odredbu iz lanka 15. stavka 2. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Naime, stavkom 2. lanka 15. Zakona o ravnopravnosti spolova propisano je da se postupno poveanje podzastupljenog spola mora postii najkasnije prigodom provedbe treih redovitih izbora od dana stupanja na snagu Zakona o ravnopravnosti spolova (15. srpnja 2008).

 


Opirnije...
 
Izjava u povodu najavljenog 'sasluanja' u Saboru pseudoznanstvenice Judith Reisman Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Sijeanj 2013
Centar za enske studije i enska mrea Hrvatske izraavaju zgraanje i zabrinutost zbog najave da e u Saboru u etvrtak 31. sijenja 2013. nastupiti amerika pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za krenje ljudskih prava osoba homoseksualne orijentacije i banaliziranju holokausta.
Opirnije...
 
Izjava povodom presude albenog vijea MKSJ u predmetu protiv Gotovine i Markaa Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 22 Studeni 2012

Kao feministike, mirovne i antimilitaristike organizacije okupljene u enskoj mrei Hrvatske, i Inicijativi za enski sud feministiki pristup pravdi, smatramo da oslobaajuom presudom dvojici generala Hrvatske vojske ne prestaje ve se naprotiv osnauje odgovornost hrvatske drave za procesuiranje poinjenih ratnih zloina.


Opirnije...
 
Nerazumno i nerazmjerno mijeanje drave u privatni ivot pojedinca Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 14 Studeni 2012

U srpnju ove godine izglasan je novi Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji. Nakon stupanja na snagu novog Zakona. U razdoblju nakon stupanja novog Zakona na snagu obratilo nam se vie ena kojima zakon zbog njihovog branog statusa ili spolne orijentacije uskrauje pravo na medicinski pomognutu oplodnju. Zbog diskriminativnih odredbi spram ena koje ive same i ena koje ive u istospolnim zajednicama, odluile smo podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti navedenog Zakona.


Opirnije...
 
Izjava u povodu 17 godina od vojno-policijske akcije Oluja Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Kolovoz 2012

enska mrea Hrvatske podsjea da su u vojno-policijskoj akciji Oluja, i neposredno nakon nje, pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija liili ivota vie od 800 civila, uglavnom staraca i starica. Ova je vojno-policijska akcija dovela do masovnog protjerivanja srpskog stanovnitva s podruja tzv. Republike Srpske Krajine. Tijekom i nakon akcije uinjeni su razliiti zloini protiv civilnog stanovnitva. Nakon akcije uniteni su stambeni i drugi objekti (uglavnom osoba srpske nacionalnosti), spomenici rtvama faizma te poslovni prostori, pogoni, hoteli i drugi objekti koji su mogli posluiti za nastavak proizvodnje i ivota.


Opirnije...
 
Izglasan je diskriminativan Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 13 Srpanj 2012

Danas je izglasan diskriminativan Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji koji sadri odredbu koja eksplicitno propisuje diskriminaciju ena koje ive u istospolnim zajednicama. Zakon u potpunosti iskljuuje ene koje nemaju problem s neplodnosti, ali ele primjenom MPO ostvariti pravo na zaee, trudnou i raanje zdravog djeteta. Vlada RH i Hrvatski sabor nisu uskladili Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji s Ustavom i nacionalnim i meunarodnim dokumentima za suzbijanje diskriminacije i zatitu ljudskih prava, ve su nastavili diskriminatorni odnos prema enama s obzirom na njihov brani i obiteljski status i spolnu orijentaciju, te su propisali direktnu diskriminaciju ena koje ive u istospolnim zajednicama. S obzirom na navedeno, enska mrea Hrvatske e podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji Ustavnom sudu RH, po njegovoj objavi u Narodnim novinama.


Opirnije...
 
Diskriminatorni Nacrt prijedloga Zakona o MPO Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 19 Travanj 2012

Biva Vlada je 2009. godine izradila, a Hrvatski sabor usvojio Zakon o medicinskoj oplodnji koji je bio meu najrestriktivnijima u svijetu, a nova Vlada, usprkos obeanjima da e ispraviti nepravdu nanesenu enama usvajanjem Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009. godine i ukinuti diskriminaciju na temelju branog i obiteljskog statusa kroz novi prijedlog Zakona, to ipak nije uinila.

Obzirom da Vlada RH svojim Nacrtom prijedloga Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji nije uskladila navedeni nacrt niti s pozitivnim nacionalnim i meunarodnim dokumentima ve je nastavila diskriminatorni odnos prema enama s obzirom na njihov brani i obiteljski status i spolnu orijentaciju enska mrea Hrvatske namjerava uputiti amandmane na Nacrt prijedloga Zakona o MPO.


Opirnije...
 
Uz javnu raspravu o novom prijedlogu Zakona o medicinskoj oplodnji Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 31 Oujak 2012

Prethodna je Vlada 2009. godine izradila, a Hrvatski sabor usvojio Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je sadravao diskriminativne odredbe kojima se medicinska oplodnja uskrauje enama koje nisu u braku ili izvanbranoj zajednici. Unato brojnim upozorenjima, reakcijama i prosvjedima pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, udruga roditelja te enskih organizacija i organizacija za prava LGBT osoba, nadlene institucije odluile su grubo prekriti ljudska prava svojih graanki usvajanjem diskriminativnog zakona. Sada, 2012. godine nova Vlada ima priliku ispraviti nepravdu nanesenu enama usvajanjem Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009. godine i ukinuti diskriminaciju na temelju branog i obiteljskog statusa kroz novi prijedlog Zakona.


Opirnije...
 
Zahtjevi Vladi RH povodom Dana ena 2012. Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 08 Oujak 2012

enska mrea Hrvatske, feministika mrea koja okuplja brojne organizacije civilnog drutva iz itave Hrvatske, u suradnji sa enskom sekcijom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, povodom Meunarodnog dana ena 8. marta 2012. godine, zahtijevaju od novoizabrane Vlade Republike Hrvatske sljedee:


Opirnije...
 
Nedovoljna veina glasova za Zakon o pukom pravobranitelju Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 17 Studeni 2011

Povodom izglasavanja Zakona o pukom pravobranitelju u Hrvatskom saboru elimo upozoriti na injenicu da navedeni Zakon nije izglasan dovoljnom veinom glasova. Naime, budui da se radi o organskom zakonu, potrebna je bila veina glasova svih zastupnika (77 glasova), a ovaj Zakon je izglasan sa 76 glasa.


Opirnije...
 
Zatakavanje rodne neravnopravnost Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 02 Travanj 2011

Hrvatska je javnost opet suoena s jo jednim u nizu postupaka Vlade RH u kojima ignorira proceduru konzultacija s graanima i organizacijama civilnog drutva. Prijedlog Ministarstva pravosua da se ukine Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te da se poslovi iz njene nadlenosti obavljaju u sklopu Ureda pukog pravobranitelja ide pred Hrvatski sabor u neprihvatljivoj proceduri i sa posljedicama poraznima za ene.


Opirnije...
 
to hoe Hrvatska: radnice ili robinje? Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 08 Oujak 2011

ENSKA MREA HRVATSKE & enska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Odbor ena Nezavisnih hrvatskih sindikata i Koordinacija ene Hrvatske udruge sindikata u povodu

100 GODINA MEUNARODNE ENSKE BORBE

 

pitaju: to hoe Hrvatska: radnice ili robinje?

 


Opirnije...
 
Rad na odreeno vrijeme vodi ene u neravnopravnost i siromatvo Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 09 Oujak 2010

odredjeno-vrijemeZnate li da vie od 85% ena i mukaraca dobiva ugovore iskljuivo na odreeno vrijeme? Slubeni podaci kau da je u nas udjel onih koji rade na odreeno u ukupnoj zaposlenosti samo nekih 12%, u odnosu na europski prosjek od kojih 14%.


Opirnije...
 
Degradacija postignua u zatiti ljudskih prava i temeljnih sloboda Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 01 Sijeanj 2010

enska mrea Hrvatske reagira reagira na iskazivanje diskriminativnih stavova po osnovi seksualne orijentacije i omalovaavanja ljudi predsjednikog kandidata Milana Bandia u sueljavanju predsjednikih kandidata 30. prosinca 2009. u 20 sati na HRT-u.


Opirnije...
 
Ministrov izravan napad na ustavni poredak Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 10 Srpanj 2009

Priopenje povodom skandalozne zjave ministra zdravstva u Hrvatskom saboru da onaj tko nije spreman pred Bogom rei sudbonosno "da" nije spreman brinuti se ni o djetetu koja je izravan napad na ustavni poredak i zadiranje u ustavna naela sekularizma i ravnopravnosti spolova.


Opirnije...
 
Izjava povodom ratnih operacija i humanitarne krize u Pojasu Gaze Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 10 Sijeanj 2009

enska mrea Hrvatske najotrije osuuje vojne operacije koje Izrael provodi u Pojasu Gaze kao i svako ratniko nasilje, ubijanje civila i stvaranje humanitarne krize. Pridruuje se mirovnim i organizacijama za zatitu ljudskih prava diljem svijeta koje trae urgentnu akciju meunarodne zajednice, zaustavljanje nasilja, hitnu humanitarnu pomo i nastavak mirovnih pregovora.


Opirnije...
 
Zloin iz mrnje Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 06 Lipanj 2008

U svjetlu poznatih injenica o napadu na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova traimo da policija i Dravno odvjetnitvo obave svoj posao i procesuiraju napad kao kazneno djelo nasilja motiviranog mrnjom prema odreenim drutvenim skupinama.


Opirnije...
 
Protupravno postupanje Gradske knjinice Zadar Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 08 Studeni 2007

Ravnatelj Gradske knjinice u Zadru Ivan Pehar otkazao je predstavu "Hoe li biti drugaije kada im kaem da sam gej?" uz obrazloenje da nije jo pogodna klima, i pravdajui se moguim nasiljem, zbog ega je protiv njega podnesena kaznena prijava.


Opirnije...
 
Pozivamo na dodatni napor u promjene Nacionalne klasifikacije zanimanja Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 05 Studeni 2007

enska mrea poziva graanke da od kolskih ustanova koje su im izdale diplome zatrae prijepise diploma usklaene sa novim Zakonom o akademskim i strunim nazivima i akademskom stupnju, koji je Hrvatski sabor donio protekloga mjeseca. Ovim se zakonom prvi puta u hrvatskom zakonodavstvu ravnopravno upotrijebljavaju enske i muke inaice imenica za stupnjeve akademskog obrazovanja.

Time je, nakon tri godine od prvog zahtjeva enske mree Hrvatske, prihvaen jedan od zahtjeva vezan za selektivnu upotrebu imenica enskog i mukog roda u normiranju nazivlja zanimanja.


Opirnije...
 
Otvoreno pismo ministru Draganu Primorcu Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 02 Studeni 2007

Kada e Ministarstvo znanosti obrazovanja i porta shvatiti vanost edukacije mladih o ljudskoj spolnosti i poeti provoditi obveze iz meunarodnih dokumenata i nacionalnih programa i politika? Dok se to ne dogodi, ini se da e mladi infomacije o spolnosti nalaziti kao i do sada uglavnom na satovima katolikog vjeronauka i porno stranicama na internetu.


Opirnije...
 
Prekreno je nekoliko zakona RH Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 10 Rujan 2007

Izjava u vezi sa albom enske infoteke kojom je VURS odbio njezin projektni prijedlog bez obrazloenja i bez pouke o pravnom lijeku te odbijanja zahtjeva za dostavljanje dokumentacije vezane uz Natjeaj.


Opirnije...
 
Homofobija u PU zagrebakoj Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 08 Srpanj 2007

Pride 2007.Priopenje povodom sramotnog postupanja Policijske uprave zagrebake u sluaju nasilja nad pripadnicima seksualnih manjina prilikom odravanja Zagreb Pride 2007 manifestacije, kao i prilikom njenog organiziranja.


Opirnije...
 
Sloboda umjetnikog izraza ne opravdava diskriminaciju ena Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Svibanj 2007

U vezi s odravanjem izlobe 'Divna stvorenja' Stephana Lupina od 22. do 6. lipnja u Studiju Rai enska mrea Hrvatske uputila je pismo svim medijima.

Podsjeamo da je enska grupa Trenjevka jo 1987. godine povela prvu akciju protesta ispred Muzeja za umjetnost i obrt kojom se ukazivalo da Lupinova izloba nije umjetnost ve pornografija.


Opirnije...
 
Otvoreno pismo Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Svibanj 2007

Pravni tim udruga Iskorak i Kontra uputio je Veleposlanstvu Ruske Federacije otvoreno pismo povodom dogaaja u vezi s ovogodinjom Gay Pride manifestacijom u Moskvi.


Opirnije...
 
Predizborna dimna zavjesa Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2007

Izjava u povodu tvrdnje Karmele Caparin o loijem poloaju ena zbog rada ureda pravobraniteljice


Opirnije...
 
Otvoreno pismo povodom izbora Zagrepanke godine Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 01 Oujak 2007

Centar za ene rtve rata ROSA, Centar za enske studije i Centar za mentalno zdravlje i ljudska prava uputili su22. veljae 2007. Vesni Majher, voditeljici Strune radne skupine za razmatranje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepanka godine pismo sljedeeg sadraja:


Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 Sljedea » Kraj »»

Stranice 1 - 60 od 76
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!