NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
00127danzena07.jpg
Press clips

Opasna javna poruka Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 29 Lipanj 2006
enska mrea Hrvatske izraava prosvjed protiv neproduljenja ugovora Tanji Tomi, voditeljici RTL, naposredno nakon medijski eksponiranog sluaja obiteljskog nasilja kojem je bila izloena.
Ovaj postupak smatramo diskriminacijom te veoma opasnom javnom porukom zlostavljanim enama da ne zatrae pomo niti se od nasilja pokušaju obraniti, jer bi u tom sluaju mogle biti dodatno kanjene javnim šikaniranjem i gubitkom zaposlenja .
Otkaz suradnje Tanji Tomi smatramo posebno licemjernim u svjetlu injenice da RTL dnevno gledateljima posreduje vijesti o privatnim ivotima i skandalima širokog spektra javnih poslenika, a upravo u cilju promidbe i poveanja gledanosti, te da stoga javna panja usmjerena na sluaj obitelji Tomi ni na koji nain nije mogla naštetiti ugledu kue niti ima ikakve veze sa njezinim radnim sposobnostima.

Neslubeno je puštena u javnost izjava kako je Tomi napravila antireklamu za medijsku kuu u kojoj radi. Dosljedno slijedei takav koncept, RTL ne bi smio na TV ekrane pripustiti niti Tinu Turner, planetarno poznatu pjevaicu ija je karijera bila desetljeima popraena spektaklom obiteljskog nasilja, koje njezinoj karijeri nije nimalo naštetilo.

Izjava o antireklami i glumatanje udorednosti razotkriva natranjaku uskogrudnost, patrijarhalnost i antiensko licemjerje kadrovske uprave RTL, te ih svrstava u red diskriminatora.


Novi list 30. lipnja 2006. Opasna poruka RTL zlostavljanim enama

U Malom Lošinju, 29. lipnja 2006.

Bojana Genov, koordinatorica
 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!