NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0035danzena07.jpg
Press clips

Udruga "Grozd" manipulira javnost Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 15 Srpanj 2006

Udruga "Reforma" za promoviranje etike, morala, obiteljskih vrijednosti i ljudskih prava priopila je javnosti kako je stekla dojam da je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac popustio pritiscima homoseksualnih manjina u vezi programa spolnog odgoja koje, kae se u priopenju, nastavljaju "nametljivu kampanju” da vlasti prihvate zahtjeve i svjetonazor homoseksualaca.

Takvim priopenjem udruga “Reforma” pokušava izmanipulirati javnost sugerirajui neistinu da se uvrštenju programa udruge “Grozd” u ui krug izbora programa o seksualnom odgoju protive samo homoseksualne udruge . . .

U tom nastojanju udruga za promicanje etike i morala zaobilazi injenicu da je 11. srpnja 2006. na poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa odran sastanak o spornom programu kojemu su uz ministra Primorca i brojne dunosnike prisustvovale predstavnice enske mree Hrvatske saveza 49 udruga za enska prava, i to Sanja Juras iz Lezbijska udruga Kontra i eljka Jelavi iz Centra za enske studije. Sastanak je uslijedio nakon medijskih napisa o tome da je za uvoenje u škole predloen program novoosnovane udruge “Grozd” kojoj je jedan od osnivaa i glasnogovornika Ladislav Ili, dopredsjednik Udruge za cjeloviti spolni odgoj Teen star, te reakcije udruga koje su najavile prosvjed ispred ministarstva.

Zahtjevi udruga lanica enske mree Hrvatske – dakle ne samo udruga homoseksualaca – bili su da program mora imati pozitivno mišljenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, odnosno da mora biti sukladan sa znanstvenim injenicama i preuzetim meunarodnopravnim obavezama RH prema poštivanju ljudskih prava ena i prava djeteta. Ministarstvo je obealo da e nakon sjednice Povjerenstva za zdravstveni odgoj izdati priopenje javnosti o vlastitoj svijesti o obvezi poštivanja prava ena i seksualnih manjina, te da nee odobriti program koji nije sukladan njihovim najvišim standardima, što je i uinilo.

U opisu svoje misije udruga “Reforma” navodi i promicanje ljudskih prava, no svoje zahtijeve potkrijepljuje samo statistikom. Pozivajui se na statitstike podatke o vjernikom izjašnjavanju graana pokušava iznuditi odluku vlasti o usvajanju neznanstveno utemeljenog, ideologiziranog konzervativnog spolnog odgoja u duhu vjerskog nauka ignorirajui obveze RH prema poštivanju ljudskih prava, a stvaranjem dojma da na program zdravstvenog odgoja udruge "Grozd" primjedbe imaju samo homoseksualne udruge.

U Malom Lošinju, 15. srpnja 2006.

Bojana Genov, koordinatorica

Vjesnik 17. srpnja 2006.

Jutarnji list 16. srpnja 2006.

Veernji list 16. srpnja 2006.

H-alter.org 15. srpnja 2006.


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!