NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0003danzena07.jpg
Press clips

Kampanje
Nema moderne demokracije bez rodne ravnopravnosti! Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 06 Studeni 2014

zip.jpgenska mrea Hrvatske pozdravlja uvoenje kvota rodne ravnopravnosti od 40% zastupljenosti kandidatkinja i kandidata odreenog spola koje je uvrteno u prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor., no izraava zabrinutost i razoaranje jer predloeni sustav kvota ne ukljuuje tzv. zip sustav, odnosno zastupljenost na listama po redoslijedu: ena - mukarac - ena - mukarac. Ovakav prijedlog kvota dovodi u pitanje stvarnu namjeru i iskrenost predlagatelja, te se stvara dojam da se kvote uvode samo radi zadovoljenja forme, a ne s ciljem stvarne provedbe paritetne demokracije.


Opirnije...
 
Priopenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 04 Studeni 2014

pravobraniteljica.jpgPravobraniteljica za ravnopravnost spolova je zaprimila niz pritubi graana i graanki kao i poziv za reagiranjem od strane enske mree a vezano za (ne)dostupnost medicinskog zahvata prekida trudnoe u zdravstvenim ustanovama, te je pomno pratila medijske tekstove o ogranienom pristupu medicinskom zahvatu prekida trudnoe koji su prethodnih dana objavljivani u medijima.


Opirnije...
 
estok enski otpor lijenikom prigovoru savjesti Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pravoizbora.jpgPravobraniteljica Vinja Ljubii takoer se ukljuila u istraivanje o ostvarivanju prava na pobaaj s ciljem utvrivanja dostupnosti, to ukljuuje i koritenje prava na priziv savjesti te praksu zdravstvenih ustanova u sluajevima kada pobaaj zbog prigovora savjesti nije mogue obaviti. Uzorak ine 32 zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, to znai da je pod budnim okom pravobraniteljice pet klinikih bolnikih centara, dvije klinike bolnice, 22 ope bolnice i tri doma zdravlja, a rezultati istraivanja bit e objavljeni poetkom 2015. u sklopu Izvjea o radu Pravobraniteljice za 2014. godinu, izvijestio je Tportal.hr.


Opirnije...
 
enska mrea: Hitno osigurati provedbu prava ena na pobaaj Ispis E-mail
Administratorica   
Srijeda, 29 Listopad 2014

pro-choice.jpgenska mrea Hrvatske je od ravnatelja, sanacijskih upravitelja i drugih nadlenih tijela dravnih bolnica te od ministra zdravlja da bez odlaganja organiziraju rad u bolnicama na nain da enama bude omoguen pobaaj na zahtjev sukladno zakonu. Ministarstvo zdravlja najavilo je da e od svih bolnica koje imaju odjel ginekologije, a ne obavljaju pobaaje na zahtjev, pisanim putem zatraiti da u najkraem roku enama omogue ostvarivanje tog prava.


Opirnije...
 
Prituba enske mree i izjava za javnost Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 28 Listopad 2014

odluka.jpgCjeloviti tekst pritube enske mree Hrvatske na zakonitost rada bolnica sa zahtjevom za provedbom Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odluivanje o raanju djece te ipriopenjem za medije o podnoenju pritube nadlenom ministarstvu.


Opirnije...
 
Istraivanje o jednakim mogunostima na tritu rada Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 08 Oujak 2007

CESICESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraivanje u partnerstvu s Katedrom za europsko javno pravo Jean Monnet, Pravnog fakulteta Sveuilita u Zagrebu provodi projekt pod nazivom "Unapreenje pravnog i institucionalnog okvira za postizanje rodne jednakosti". Cilj projekta je podizanje svijesti o neravnopravnom poloaju ena, te omoguavanje de facto ravnopravnosti spolova djelotvornom primjenom pravnog okvira. Poseban naglasak je na jaanju statusa ena u procesima donoenja odluka, te na tritu rada.

 


Opirnije...
 
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!