NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0007danzena07.jpg
Press clips

Osuda izjava Jadranke Cigelj Ispis E-mail
Administratorica   
Nedjelja, 23 Listopad 2005
SVIM MEDIJIMA
Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske
Zahtjev za smjenu predstojnice Ureda za udruge Jadranke Cigelj

Traimo smjenu predstojnice Ureda za udruge Jadranke Cigelj zbog niza javnih istupa, koji su kulminirali izjavama datim u intervjuu Vladi uturi u Glasu Koncila broj 43 (1635) od 23.10.2005.

Predstojnica tom prigodom negira postojanje enskih ljudskih prava, kao i prava seksualnih manjina. Obruava se govorom mrnje na udruge koje se zalau za ljudska prava jedne od najmarginaliziranijih skupina u hrvatskom drutvu, optuujui ih za agresivni homoseksualizam koji se pretvara ve u politiku opciju te tvrdi da je bilo djelovanja (udruga) koje je ak graniilo i s inom veleizdaje, a prolo je bez sankcija, upozoravajui da donatori imaju svoje ciljeve, a neki i politike ambicije i da za svoje novce trae protuinidbe.

Smatramo da javno djelovanje Ureda direktno proturijei ciljevima i zadaama zbog kojih je osnovan, a koji su iskazani u Uredbi o Uredu za udruge. Ured je osnovan od Vlade RH radi obavljanja strunih i drugih poslova iz djelokruga Vlade Republike Hrvatske, a u vezi sa stvaranjem uvjeta za partnerske odnose i meusektorsku suradnju s nevladinim, neprofitnim sektorom u Republici Hrvatskoj.

Ured za udruge, medjutim, nedostatnom transparentnou svoga rada, svojim uvredljivim i neznalakim javnim istupima i aktivnostima koje smatra prioritetnima pokazuje da mu nedostaje osnovno razumijevanje civilnoga drutva te procesa koji civilno drutvo omoguuju, stvaraju i ine odrivim.

Molimo Vladu RH da ispita svoje prioritete prema graanskim udrugama te da poduzme korake kako bi se u javnom prostoru u ime Vlade odvijao dijalog, a ne obraun.

S potovanjem,
Bojana Genov
koordinatorica enske mree Hrvatske

Sanja Juras
koordinatorica Kontre

Kristijan Gran
koordinator Iskoraka

Novi list 26.10.2005.


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!