NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0022danzena07.jpg
Press clips

NE komercijalizaciji javne televizije zbog nameta! Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 15 Prosinac 2005
enska mrea Hrvatske prosvjeduje protiv pritisaka
na slobodu medija i neovisnost javne televizije

enska mrea Hrvatske prosvjeduje protiv niza pritisaka na slobodu medija i neovisnost javne televizije. Smatramo da su saborska rasprava o ureivakoj politici HTV-a za koju Sabor nije nadlean, odluka Vijea HRT-a kojom trae odgovornost Denisa Latina te financijski pritisak na HRT nalogom za naplatu PDV-a instrumentarij discipliniranja i nametanja autocenzure.

Rješenje Ministarstva financija o obvezi plaanja poreza na dodanu vrijednost HRT-a zastrašujue koincidira sa javnom hajkom na Denisa Latina zbog posljednje emisije „Latinica“ i neugodno podsjea na pokušaje gušenja slobode tiska porezom na šund i ostalim nametima kojima su trebali biti ušutkani kritiari tumanizma devedesetih godina.

Podsjeamo da je sloboda medija uvjet postojanja i razvijanja civilnog društva, te da su sve vrijednosti civilnog društva ugroene postojanjem i najmanje sumnje da najviše politiko tijelo RH kani utjecati na ureivaku politiku pojedinih medija.

Financijsko discipliniranje javne televizije kao sagledivu posljedicu najavljuje dalje komercijaliziranje programskih sadraja, mada bi javna televizija trebala biti slobodna od utjecaja trišta i hrvatskoj publici ponuditi informativne, obrazovne i kulturne sadraje koji ne moraju izdrati komercijalnu utakmicu.

Saglediva je posljedica ovakve cenzorske financijske politike i vei broj golih i polugolih enskih tijela na javnoj televiziji, senzacionalistikih prikaza kuhinja, spavaih soba i donjeg rublja poznatih i nepoznatih ena i smanjenje ionako malog javnog prostora u kojemu je mogu prikaz ravnopravosti spolova, politika jednakih mogunosti ili djelovanje aktivistkinja za enska ljudska prava.

Traimo dosljedno poštovanje autorskih sloboda i prava na slobodu javne rijei za medije i onda kada se rezultat te slobode ne svia vladajuoj stranci. Insistiramo na slobodi i pluralizmu za javnu televiziju!

Bojana Genov, koordinatorica
U Malom Lošinju, 15. prosinca 2005.


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!