NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0012danzena07.jpg
Press clips

Poziv saborskim zastupnicima Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 03 Lipanj 2016

 enska mrea Hrvatske uputila je poziv saborskim zastupnicima da prihvate izvjetaj o radu za 2015. godinu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, neovisnog i samostalnog tijela koji djeluje u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova ...

Pozivamo zastupnike da rasprave odgovornost Sabora, Vlade, lokalne samouprave i politikih stranaka kao i drugih aktera (poslodavaca) za zastoj u napredovanju u ostvarivanju enskih ljudskih prava.

Traimo da se utvrde injenice zbog kojih je zastupljenost ena u tijelima odluivanja tako niska, odgovornost za zakonska rjeenja i provedbene prakse.

Pozivamo zastupnike da prilikom rasprave o izvjetaju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova razmotre sve okolnosti koje su neinjenjem drave dovele do ovakvog nizanja poraznih injenica i poraznog stanja za ljudska prava ena u RH.

Pozivamo zastupnike da pri raspravi konzultiraju i zakljune preporuke na etvrto i Peto periodino izvjee iz srpnja 2015. preporuke Odbora UN za eliminaciju diskriminacije ena.

Takoer pozivamo zastupnike da tumaenje izraza rod, koritenog u svim meunarodnopravnim dokumentima i Zakonu o spreavanju diskriminacije ne prepusti zastupnicima vjerskih dogmi, nego se osloni na strunost pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, institucije presudne u prepoznavanju diskriminacije i praenju provedbe politike ravnopravnosti spolova.

Koordinatorice enske mree Hrvatske
Biserka Mominovi, Sanja Juras i Bojana Genov


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!