NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0002danzena07.jpg
Press clips

Prosvjed Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 08 Lipanj 2006
Pismo enske mree Hrvatske Uredu za ravnopravnost spolova
i potpredsjednici Vlade RH Jadranki Kosor

Poštovane,
izvješujem vas da kao predstavnica enske mree Hrvatske u Radnoj skupini za izradu nacrta prijedloga nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova ne mogu podrati proceduru izrade prijedloga ovoga vanoga dokumenta sa dalekosenim posljedicama.

enska mrea smatra proceduralno nedopustivim injenicu da je Ured za ravnopravnost spolova poslao prijedlog dokumenta ministarstvima, koordinatorima za ravnopravnost spolova u uredima dravne uprave te upanijskim povjerenstvima za ravnopravnost spolova prije no što je Radna skupina dala mišljenje o prijedlogu koji je istoga dana Ured za ravnopravnost spolova predstavio lanovima Radne skupine.

Ovakav nain tretiranja radnog tijela koje je imenovala Vlada RH smatramo jos jednom prilikom da se nevladine organizacije koristi za dekoriranje sustava, emu se odluno protivimo.
Izlika urbe i hitnosti posve je neprimjerena u svjetlu injenice da je odrano samo 5 sastanaka Radne skupine, te da je interval bez ikakve komunikacije izmeu Ureda i lanova/ica Radne skupine izmeu 4. i 5. sastanka trajao preko pet mjeseci.

Od Ureda postavljeni rok za analizu, davanje primjedbi i usklaivanje stavova

Radne skupine smatramo kratkim i nedopustivo manipulativnim , te predlaemo primjeren rok najmanje do isteka mjeseca lipnja za primjedbe i javnu raspravu , koja bi nuno trebala ukljuiti objavljivanje prijedloga dokumenta na web stranicama .

Javna rasprava je ne samo nuna kako bi dokument bio bolji, ve je to vana prilika koja se ne smije propustiti da se senzibilizira javnost, koja je uvijek zainteresirana pred donošenje dokumenata, objavljuju se komentari u novinama, organiziraju TV emisije i bistre pojmovi.

Izvješujemo Vas takoer da smo izrazito nezadovoljne injenicom da u konani prijedlog dokumenta, pa ak niti u bilješke sa radnih sastanaka, nisu uvršteni prijedlozi i primjedbe koje je tijekom rada dala enska mrea Hrvatske.

Dakako da smo i dalje otvorene za suradnju sa Vladom RH i Uredom za ravnopravnost spolova na unaprjeenju poloaja ena, te da emo u primjerenom roku proslijediti svoje primjedbe na sadraj konanog prijedloga nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova.

S poštovanjem,
Bojana Genov, koordinatorica
Mali Lošinj, 8. lipnja 2006.


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!