NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0012danzena07.jpg
Press clips

Novi list: Ružičastim šalovima za bolji položaj radnika Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 09 Ožujak 2007

Dan žena

 

 

Povodom Međunarodnog dana žena, Ženska mreža Hrvatske, Savez samostalnih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati jučer su malobrojnim saborskim zastupnicima pred Kamenitim vratima uručili pisane zahtjeve za poboljšanje lošeg položaja žena u svijetu rada.

 

 

Dan žena Prosvjedna povorka od stotinu osoba s ružičastim Šalovima, dijeleći putem letke sa svojim zahtjevima, simbolično je krenula od propale tvornice trikotaže »Nada Dimić«, jedne od prvih tvrtki u kojoj su radnice izgubile radna mjesta, nastavila središtem grada, do Kamenitih vrata, gdje je sudionicama pristup Markovom trgu očekivano zapriječio kordon policije.

Aktivistice su preko megafona naglas čitale imena zastupnica i zastupnika kao »odsutne« i »prisutne«. Odsutni su uglavnom zaradili zvižduke, a tek je opravdanje uspio srediti Branimir Glavaš kao »bolestan«. Ružičastim Šalovima mogle su se pohvaliti tek prisutne saborske zastupnice Gordana Sobol (SDP) te Milanka Roksandić, Karmela Caparin, Ivana Sučec Trakošćanec i Božica Šolić iz HDZ-a. Od muških kolega kričave rekvizite »zaradili« su HNS-ovci Dragutin Lesar, Nikola Vuljanić i Jozo Radoš. Odsutna potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji i branitelja Jadranka Kosor, zaradila je »ukor«.

- Potpredsjednica Vlade Kosor ostala je na svečarskom ručku na Markovom trgu, a bilo bi primjerenije da je ovdje s nama, kazao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever, zaradivši pijesak okupljenih na Kamenitim vrati-ma.

- Tražimo ravnopravnost na poslu i rad bez ponižava-nja i ucjenjivanja, da se ugovoreni rad na određeno vrijeme u kojem su pretežito žene definira kao iznimka s potrebnim obrazloženjem, pročitala je zahtjeve Jasna Petrović iz Ženske sekcije SS-SH-a.

Pažljivo uho novinara moglo je čuti neumjesne komentare krsnih Čuvara reda i mira »u zaleđu« prve postave, aludirajući valjda na ružičaste šalove povorke.


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2022 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!