NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0023danzena07.jpg
Press clips

Jutarnji list: Napad pred katedralom Ispis E-mail
Administratorica   
etvrtak, 17 Svibanj 2007

Dan borbe protiv homofobije

Nemam problema s crkvenom dogmom jer s dogmom nema dijaloga. Ali imam problema s dravom koje takvo neto doputa, kae koordinatorica MH Bojana Genov, koja se nije dala otjerati s mjesta ispred katedrale

ZAGREB - Fiziki napad na lana udruge Iskorak Kristijana Grana dogodio se danas prijepodne ispred zagrebake katedrale, u vrijeme kada je Pravni tim udruga Iskorak i Kontra dijelio informativne letke o kampanji Nismo homofobini, ali...

ovjek koji je upravo bio iziao iz katedrale, a poslije se predstavio kao profesor povijesti koji blisko surauje s Crkvom u pogledu katolike akcije, fiziki je napao te verbalno vrijeao i tjerao pripadnike Centra za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, lezbijske grupe Kontra i enske mree Hrvatske. Oni su u povodu Meunarodnog dana borbe protiv homofobije dijelili letke kojima ele naglasiti da je upravo Crkva u Hrvata izvorite homofobije.

Krenje Ustava

- Nemam problema s crkvenom dogmom, jer s dogmom nema dijaloga. Ali imam problema s dravom koja takvo neto doputa! Drava doputa da vjeronauk postane kima obrazovnog sustava. Jesu li uope svjesni koliko se takvim naukom kri lanak 3 Ustava - upitala je koordinatorica MH, Bojana Genov, koja je takoer bila napadnuta ispred katedrale, ali se zajedno s kolegicom iz Kontre, Sanjom Juras, nije dala smesti jer je, kako kau, podruje ispred katedrale javna povrina.

Dodala je i kako injenica da ona smije sa svojim suprugom slobodno proetati gradom, a homoseksualni parovi ne smiju govori koliko uope ima ravnopravnosti.

iskorak.jpg

Stajalite Crkve

Uzrujani su bili i sveenici koji su dobili letke, a veina ih je demonstrativno vraala. - Mi zastupamo slubena stajalita Katolike crkve i ovo nije ni mjesto ni vrijeme da dijele ovakve letke - rekli su uzrujani sveenici kojima nije bila draga prisutnost novinara i fotografa.

Zahvalnica imi Luinu

Zahvalnicu za poseban doprinos u promicanju prava seksualnih manjina saborskom zastupniku SDP-a, imi Luinu, uruio je danas Centar za druvenu integraciju seksualnih i rodnih manjina Drugi Korak, prilikom obiljeavanja Meunarodnog dana borbe protiv homofobije. Zahvalnice za objektivno izvjetavanje dobile su i novinarke Irena Frlan i Merita Arslani. (A. H.)

Jutarnji list

Povezano:

 1. Vjesnik: Dijeljenja letaka ocijenila napadom
 2. Hall of Shame
 3. Vjesnik: Hrvatski metri igrokaza
 4. Jutarnji list: Lezbijke na Kaptolu
 5. Gay.hr: Hrvatski primitivizam jutros izletio iz Katedrale
 6. Veernji list: Incident na Kaptolu
 7. Radio 101: Predstavnici Crkve napali gay-aktiviste
 8. Novi list: prosvjed protov homofobije
 9. Slobodna Dalmacija: Napad pred katedralom
 10. Jutarnji list: Napad pred katedralom
 11. Svjetski dan borbe protiv homofobije

 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!