NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0031danzena07.jpg
Press clips

Oslobodite "Pussy Riot"! Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 17 Kolovoz 2012

pussy-riot U znak solidarnosti s ruskim punk bandom Pussy Riot i aktivistima koji e sutra, 17. kolovoza, u Dublinu, Odessi, Melbournu, New Yorku, Barcelonu, Tel Avivu, Beu, Londonu, Parisu, Moskvi i drugim gradovima svijeta zahtijevati slobodu za Pussy Riot enska mrea Hrvatske je uputila pismo predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i Dravnom odvjetnitvu sa zahtjevom da odmah oslobode lanice punk banda Pussy Riot.

U pismu stoji da je pravi test svake demokracije sloboda izraavanja, a sloboda kojom se na umjetniki nain kritizira slubena politika te njezino nekanjavanje upravo su znaajke stvarne demokracije.

Potpisnice vjeruju da e predsjednik Rusije proi ovaj jednostavan test demokracije i pokazati da demokracija u Rusiji nije tek prazno slovo na papairu, te da kao Predsjednik moe osigurati potovanje slobode izraavanja i uiniti sve kako bi se lanice Pussy Riot oslobodile optubi za svoje umjetniko djelovanje.

Pussy Riot su feministika umjetnika skupina koja svojim izvedbama "daje glas osnovnim pravima koja su danas ugroena u Rusiji, a pri tom izraavaju vrijednosti i principe rodne jednakosti, demokracije i slobode izraavanja koje su sadrane u ruskom Ustavu i drugim meunarodnim dokumentima, ukljuujui Opu deklaraciju o ljudskim pravima i CEDAW."

Pussy Riot, tri mlade ene: Maria Alehina, Nadeda Tolokonikova i Ekaterina Samuevi, uhapene su i zadrane u zatvoru nakon jednominutnog performansa odranog 21. veljae u prostoru rezerviranom samo za sveenike u moskovskoj katedrali Sv. Krista Spasitelja. Same Pussy Riot kau da im je "namjera bila performansom skrenuti pozornost na poseban odnos predsjednika Putina i vodstva Ruske pravoslavne crkve." Istraga pak navodi "religioznu mrnju" te su Pussy Riot optuene za huliganizam, za koji se predvia do sedam godina zatvora.


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!