NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
7danzena07.jpg
Press clips

Pro-life pjesma izazvala lavinu komentara Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 06 Veljaa 2016

Pjesma elim ivjeti koju zajednikim snagama izvode: grupa Emanuel, velikogoriki bend dobro poznat onima koji prate scenu kranske glazbe u Hrvatskoj, te reper Shorty, pjevaice Nina Badri, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, sestre Pali i Alan Hrica, ovih je dana izazvala brojne reakcije u javnosti.

Ne osuujemo

Kako pie u njezinom opisu na Youtubeu, u pitanju je pro-life pjesma koja prije svega skree pozornost na ljepotu i vrijednost novog, ali i svakog drugog ivota jer ivot je dar od Boga. Pjesma je posveena svim majkama i svakom zaetom djetetu, a darovana na raspolaganje inicijativi 40 dana za ivot.

Glazbu potpisuje Marija Sedej, koja je s Daliborom Bartuloviem napisala i stihove pjesme. Za aranman su bili zadueni Domagoj Pavin i Branimir Jovanovac. Vokali koji su sudjelovali u izvedbi su: Domagoj Pavin, Franciska Perkovi, Nina Badri, Marija Husar, Ivana Husar, Alan Hrica, Djordjija Pali, Kornelija Papafava, Elizabeta Jozi, Mihaela Pali i Dalibor Bartulovi Shorty. Kako nam je otkrila zagrebaka pjevaica Ivana Husar Mlinac, u snimanje pjesme njezina sestra Marija i ona ukljuile su se prije svega iz prijateljskih razloga, na poziv Domagoja Pavina iz grupe Emanuel.

Nakon to nam je poslao pjesmu, rado smo se odazvale njegovom pozivu. U pjesmi smo prepoznale jednu vrlo ohrabrujuu poruku te smo odmah izrazile elju sudjelovati u njoj. Mislim da je pjesma prije svega vrlo lijepa, vrlo pozitivna. Ona slavi ivot i daje konkretnu poruku koja prije svega ne osuuje, ve daje ohrabrenje onima koji su u dilemama. To je poruka enama koje su u dilemi, a nije osuda onih koje su moda prole kroz takvo neto i koje su moda donijele odluku suprotnu onoj koju pjesma nosi. Mi to ne osuujemo, dapae, mislimo da se enama u toj situaciji treba pomoi, da ih se ne treba osuivati, nego ohrabrivati, objasnila je Ivana Husar Mlinac.

Pjesma koja je na Youtubeu u manje od tjedan dana od objavljivanja prikupila vie od 36 tisua pregleda, popraena je mnogim pozitivnim i negativnim komentarima.

Kad smo je snimali, nama nije bio cilj dobiti komentare. Cilj nam je bio ono to sam ve rekla, a to je ohrabrivanje i pozitivan stav. Naravno da uvijek postoje i kritike, i osude, i drugaija miljenja. Mislim da upravo u takvim situacijama pokazujemo kakvo nam je srce. Ako nam je srce zdravo, tada smo spremni prihvatiti tue miljenje koje se ne slae s naim. Meutim, bilo je puno lijepih reakcija, bar je do mene stiglo puno vie lijepih reakcija tako da mislim da je na cilj ispunjen, zakljuila je zagrebaka pjevaica.

Politika pozadina

Glazbeni uradak protiv pobaaja za Bojanu Genov iz enske mree vrlo je neprimjeren i krajnje neukusan, a po svoj prilici ima i svoju politiku pozadinu.

Krajnje je neukusno ovako vulgarizirati jednu temu, a uz to i vrlo nasilno prema enama koje donose odluku o tome hoe li zadrati trudnou ili ne. Sumnjam da je to produkt vlastite inspiracije ovih glazbenica, vjerojatnije je da je pjesma naruena i plaena smatra Genov.

Iako ne eli ni na koga upirati prstom, pretpostavlja, kae, da je to dio desne kampanje koja nastoji stvoriti u javnosti privid da veina stanovnitva Hrvatske zagovara njihove ideje. Na izborima nisu dobili ni jedan saborski mandat, zato koriste ovako perfidne metode, ocjenjuje Genov. Estradnjacima koji su se odluili zapjevati protiv pobaaja poruuje pak da bi se, kao osobe koje ulaze u krug privilegiranih graana, mogli pobrinuti za ve roenu djecu, koja su u velikom broju zanemarena i ive na rubu siromatva.

Oekujem da se pobrinu za takvu djecu, pa zaraeni novac, recimo, daju djeci iz Nazorove. Neka pokau ljubav i za ivuu djecu zakljuuje Genov.

Ninina poruka

Na Facebooku Nine Badri juer je pak objavljena poruka: Ne zaboravi ovjee da si ovdje na zemlji samo gost. Ne uzdii se iznad nikog i nikad. Ne pametuj nego sluaj i ui, jer e ti trebati. Ne ostavljaj svoje zdravlje radei da bi se obogatio jer sve materijalno ostaje gdje je, a tebe ini manjim i nesretnijim. Ugledaj se na ljude koji se ponose svojom obitelji i tekim poslom, a ne one to su preko noi postalo poznati. Budi ponosan na sve dobro to si uradio. Ne zaboravi roditelje, brau, sestre. Budi ponizan u molitvi i ne moli samo onda kad ti je teko. Potuj svakog, ne osuuj nikog jer nema pravo. Ne rugaj se i ne proklinji. Sanjaj ali ne diraj snove drugih. Voli i budi voljen.

Novi list:"elim ivjeti": Pro-life pjesma izazvala lavinu komentara

Prilog na RTL televiziji

 1. Aktivistkinje iz Hrvatske podrale enska prava u Poljskoj
 2. Otra osuda postupka Molitvene inicijative
 3. Zagreb: Podrka Opem enskom trajku u Poljskoj
 4. enska mrea prosvjeduje zbog ginekolokog kongresa u Topuskom
 5. Religijsko nasrtanje na prava ena
 6. Obrani pravo na izbor!
 7. Svoja prava nikome ne damo!
 8. Protiv zabrane pobaaja ak 75 posto graana
 9. Zahtjevi enske mree Hrvatske Vladi RH
 10. "Neemo natrag na ilegalan pobaaj!"
 11. Javni protest
 12. Diskriminacija ena krenjem reproduktivnih prava
 13. Priopenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova
 14. estok enski otpor lijenikom prigovoru savjesti
 15. enska mrea: Hitno osigurati provedbu prava ena na pobaaj
 16. Prituba enske mree i izjava za javnost
 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!