NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
4danzena07.jpg
Press clips

Udruga CESI istupila iz Ženske mreže Hrvatske Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 29 Listopad 2007

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - CESI istupio je iz Ženske mreže Hrvatske i o tome izvijestio Mrežu i javnost pismom koje objavljujemo u cijelosti ...

Slijedom ponavljanja nefeminističke prakse donošenja odluka i istupa u javnosti koordinatorice ŽMH bez konzultiranja sa članstvom Mreže, na inicijativu Izvršnog tima Cesi, a odlukom Upravnog odbora od 23. listopada 2007. istupamo iz Ženske mreže Hrvatske.

Nabrojat ćemo nekoliko takvih postupaka koji su se dogodili u zadnjih nekoliko mjeseci:

1. Štampanje Izvještaja bez mogućnosti uvida u konačnu verziju,

2. održavanje presice sa Ženskom infotekom u slučaju VURS-a bez ikakve obavijesti na cik-caku ili barem na proširenom sastanku koordinacije koji je održan dan prije u Zagrebu dok su bile prisutne još neke regionalne koordinatorice,

3. štampanje predizbornog letka bez mogućnosti uvida u konačnu verziju,

4. zadnji istup povodom sudskog spora protiv VURS-a. Također smatramo da je koordinatorica vrlo neprimjereno baratala informacijama o "padu Zakona o ravnopravnosti". Na Skupštini Mreže je to predočila kao gotovu stvar i objasnila nam kako više nemamo ni Pravobraniteljicu ni Ured i kako svakako trebamo u predizbornim aktivnostima baviti se ovim pitanjem.

Nakon Skupštine pri objavljivanju cjelovitog Zapisnika sa Skupštine sugerira nam se da ne koristimo tu informaciju jer to još nigdje nije službeno objavljeno. I na kraju ta ista informacija se pojavila na predizbornom letku ŽMH.

Zadnja izjava za medije povodom sudskog spora protiv VURS-a apsolutno nam je neprihvatljiva iz sljedećih razloga:

1. Izjava izlazi u medije bez konzultacija na cik-caku i bez informiranja članica Mreže tko ju je odobrio, odnosno je li prošla i onu minimalnu proceduru odobravanja od strane dviju koordinatorica.

2. Apsolutno ne možemo stati iza zadnjeg pasusa u Izjavi koji na najgrublji mogući način napada nečiji privatni život i mislimo da nikako ne znači "car je gol!", već smatramo da odražava osobne obračune s predstojnicom Ureda i spušta javnu komunikaciju ŽMH na najniži nivo. Smatramo da je time ŽMH prekršila feminističke principe jer se koristi argumentacija koja direktno napada osobu Predstojnice a ne njenu funkciju Predstojnice ureda za RS.

Zadnji pasus izjave predstavlja zlobno insinuiranje i dovođenje u vezu uloge supruge i profesionalne uloge te na taj način podržava patrijarhalne stereotipe. Ovim pismom neopozivo istupamo iz Ženske mreže Hrvatske.

Također se nadamo i ostajemo otvorene za bilo koji oblik suradnje s grupama članicama Mreže.


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2024 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!