NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0016danzena07.jpg
Press clips

Izjava povodom sastavljanja nove Vlade Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 20 Srpanj 2002

Pore, 20. srpnja 2002.

lanice enske mree Hrvatske koja udruuje 40-ak enskih, nevladinih i nestranakih organizacija koje djeluju u cilju razvoja civilnog društva i demokracije uz ukljuivanje ena u sve procese u društvu, sa zanimanjem prate najnovija dogaanja u osnivanju nove Vlade RH.

lanice enske mree Hrvatske su kroz dosadašnje aktivnosti s posebnom panjom motrile izborne procese u RH i poticale graanke da propituju i artikuliraju svoje ineterese te da u skladu s tim interesima biraju svoje predstavnike i predstavnice na svim nivoima vlasti.

Sabor Republike Hrvatske je usvojio Vladin prijedlog Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova. Tim je dokumentom Vlada preuzela obavezu da e “poduzeti mjere kako bi od 2002.g. postupno poveala primjerenu zastupljenost ena u svim njezinim tijelima..”. Sastavljanje nove Vlade je prilika da se i u najvišim izvršnim tijelima drave pone primjenjivati Ustavom zajamena ravnopravnost spolova.

Stoga pozivamo sve politike stranke i koalicije da predloe ene za rad u Vladi i voenje ministarstava, a mandatara Vlade pozivamo da se pri sastavljanju Vlade rukovodi proklamiranom i usvojenom Nacionalnom politikom. Ovo je prilika da vodei politiki ljudi iz razliitih politikih stranaka dokau svoju demokratinost i da predloe ene za ministarska mjesta.

Biserka Mominovi,

koordinatorica


 
« Prethodna
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!