NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0023danzena07.jpg
Press clips

Jutarnji list: Izjave HDZ-a o pravobraniteljici za ravnopravnost spolova neutemeljene Ispis E-mail
Administratorica   
Utorak, 29 Svibanj 2007

enska mrea Hrvatske neutemeljenom je danas ocijenila izjavu HDZ-ove saborske zastupnice Karmele Caparin da je jedan od uzroka poveanja diskriminacije ena u podruju rada i zapoljavanja nedovoljno vidljiv rad pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

"Smatramo da se radi o stvaranju dimne zavjese u predizbornoj godini te pokuaju da se na lak nain odbaci odgovornost vladajue stranke za poloaj ena i za sloeni problem duboko ukorijenjen u svaku drutvenu poru okrivi jedna institucija", priopila je enska mrea Hrvatske, osvrui se na izjave Karmele Caparin tijekom prolotjedne saborske rasprave o izvjeu pravobraniteljice Gordane Luka Koritnik koje, na prijedlog HDZ-a, nije prihvaeno, nego samo primljeno na znanje.

Za izjavu HDZ-ova zastupnika Franje Arapovia da seoske ene nisu diskriminirane te da ih svi ukuani moraju sluati, u enskoj mrei kau da je "na tragu politike koja poloaj ena nastoji prikazati anegdotama, medijski privlanim ukazivanjem na proizvoljno prozvane krivce, te deklaratornim izjavama bez pokria u stvarnim mjerama i politikama".

Vladu prozivaju jer Hrvatska nema strategiju gospodarskog razvoja, da je lanjska godina prola bez vaee Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova, da Hrvatska nije ratificirala konvenciju Meunarodne organizacije rada o zatiti materinstva na radnome mjestu, te da je zakonodavstvo koje regulira ravnopravnost spolova tek deklaratorno i bez ugraenih sankcija.

"Smatramo krajnje zabrinjavajuim da se pripadnici parlamentarne veine nimalo ne susteu pokazati svoju neupuenost o naravi institucije o ijem izvjeu trebaju donijeti sud i to s takvom lakoom odbacuju svoju odgovornost i odgovornost svoje vlade za politiku ravnopravnosti spolova", stoji u priopenju. (Hina)


 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2023 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!