NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0002danzena07.jpg
Press clips

Jutarnji list: Lezbijke na Kaptolu Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 19 Svibanj 2007

A ime to Katolika crkva ugroava homoseksualce? Samo time to upozorava da njihove sklonosti nisu ba redovite i da je brak po naravi zajednica raznospolnih a ne istospolnih ljudi.

Lezbijka je pred katolikom katedralom u Zagrebu dijelila letke protiv Katolike crkve. Bio je, kau, Meunarodni dan borbe protiv homofobije. Tko dosad nije znao, morat e zapamtiti da se homofobija protivi Ustavu Republike Hrvatske. to se protivi Ustavu, opasno je za cijelu dravu!

Homofobija bi znaila bolesni strah ili odvratnost prema homoseksualnosti. Ima, eto, ljudi kojima je odvratno kad se ene sparuju sa enama a mukarci s mukarcima. ovjek tu odvratnost valjda smije osjeati, ali je ne bi smio ispoljavati ni iriti. Jer je, kau, istospolna ljubav ljudsko pravo i kao takvo ga Ustav mora tititi.

To to su homoseksualci i lezbijke u dravi mala manjina ba trai da se njihova prava posebno zatite - jer to je onda manjinsko pravo! Katolici su, kako god ih brojili, u dravi veina, pa njihova prava valjda ne mogu biti ozbiljno ugroena. Zato moraju trpjeti da se pred njihovom prvostolnom crkvom dijele leci koji njihovu Crkvu izravno napadaju. I im se neki od katolikih vjernika usudio tome prigovoriti, zavrijedio je da ga sluajno nazoni novinar slika i da tome posveti istaknuti lanak u vioskotiranim novinama.

A ime to Katolika crkva ugroava homoseksualce? Samo time to upozorava da njihove sklonosti nisu ba redovite i da je brak po naravi zajednica raznospolnih a ne istospolnih ljudi. Zato se vrijeaju ako im se kae da njihove veze nisu uredne, odnosno da nisu neto redovito? Nitko ih ne sili da se ponaaju kao veina, ali zato trae da se zbog njih mijenjaju ustaljene rijei i utvreni pojmovi?

Kao to muko nije ensko, ni obratno, tako ni njihove veze ne mogu postati brakovi. Da li tite svoja prava ili propagiraju svoj nain ivota? Ili im je ba zadaa zanijekati ljudsku narav, iznova je stvoriti? Zato se vrijeaju ako se vjernici usuuju o tome drugaije misliti?

Povezano:

 1. Vjesnik: Dijeljenja letaka ocijenila napadom
 2. Hall of Shame
 3. Vjesnik: Hrvatski metri igrokaza
 4. Jutarnji list: Lezbijke na Kaptolu
 5. Gay.hr: Hrvatski primitivizam jutros izletio iz Katedrale
 6. Veernji list: Incident na Kaptolu
 7. Radio 101: Predstavnici Crkve napali gay-aktiviste
 8. Novi list: prosvjed protov homofobije
 9. Slobodna Dalmacija: Napad pred katedralom
 10. Jutarnji list: Napad pred katedralom
 11. Svjetski dan borbe protiv homofobije

 
« Prethodna   Sljedea »
Povratak na vrh!
© 2022 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!