NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
4danzena07.jpg
Press clips

Slobodna Dalmacija: Hebrangove izjave su seksističke Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 16 Veljača 2009

Izjava Andrije Hebranga, predsjednika saborskog Kluba zastupnika HDZ-a, da se žene koje nemaju partnera nikako ne bi smjele podvrgnuti umjetnoj oplodnji, prema očekivanjima, naišla je na osudu u ženskim udrugama.

Hebrang je na jednom zagrebačkom radiju izjavio kako umjetna oplodnja nije za žene bez partnera, jer je time novorođeno dijete u startu uskraćeno za jednog roditelja.

No, Bojana Genov, koordinatorica Ženske mreže Hrvatske, Hebrangovu “opservaciju“ naziva seksističkom te drži kako je ona u neskladu s međunarodnim pravnim dokumentima.

- To je kršenje ljudskih prava i protiv je politike koju zagovara Ženska mreža – kaže Genov, dodajući kako svaka žena, bez obzira na bračni status, mora imati pravo na medicinski potpomognutu oplodnju.

- Hebranga demantira život. Mnogo samohranih majki uspješno odgaja svoju djecu – ističe Genov.

Hebrangovim nastupom, kao i opaskom da će se sada “pobuniti ženske udruge“, zatečena je bila i psihologinja mr. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe:

- Zašto minimaliziramo jednoroditeljske obitelji i djecu koja odrastaju u tim obiteljima? – pita se Mamula i dodaje kako ne vidi obitelj kao isključivu zajednicu muškarca i žene, podjednake dobi, boje kože i istog socio-ekonomskog statusa, kako je hrvatsko, kao tradicionalno društvo, često voli predstavljati.

- Radeći na području obiteljskog nasilja, imala sam priliku vidjeti da obitelj koja ima oca i majku ne mora nužno biti najpozitivnija – upozorava psihologinja Mamula.


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2022 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!