NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadržaja

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0019danzena07.jpg
Press clips

Razoružajte nasilnike! Ispis E-mail
Administratorica   
Petak, 20 Svibanj 2005
Povodom ponovnog pokušaja ubojstva žene koja se želi rastaviti od nasilnog supruga, Ženska Mreža Hrvatske traži hitne promjene u postupanju svih onih koji, u obavljanju svojih redovnih poslova dolaze do informacija da postoji nasilje u obitelji. Očito je da su nasilnici naoružani i da legalno ili ilegalno posjeduju razna oružja. Stoga tražimo od svih koji, u obavljanju službe, znaju da postoji nasilje u obitelji, to nasilje prijave policiji.

Od policije tražimo da, radi prevencije i očuvanja ženskih života, na dojavu o nasilju postupi na način da oduzme oružje koje nasilnik legalno posjeduje. Također, od policije tražimo da izvrši pretres stana i ostalog prostora (auta, garaža, vikend prostora) kako bi se utvrdilo da li nasilnik posjeduje ilegalno oružje, te da ga naravno, oduzme.

Odgovornost za nasilje u obitelji i za teške posljedice tog nasilja, kako po žene po djecu, snose svi koji mu se ne odupru, koji ne prijave nasilje i na taj način postaju sudionici i podržavatelji nasilja.

Ovakvi slučajevi pokazuju koliko je potrebno uvođenje edukacija o ljudskim pravima, ravnopravnosti spolova, toleranciji i nenasilnoj komunikaciji u naš obrazovni sustav.

Odgađanjem donošenja odluka, neprovođenjem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te indiferentnim odnosom (i neimanjem) politike u odnosu prema ravnopravnosti spolova, sva ministarstva snose dio odgovornosti za gubitke ženskih života, teške povrede i traume i za život žena i djece u nasilju.

Biserka Momčinović, regionalna koordinatorica Ženske mreže Hrvatske
20. svibnja 2005.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2022 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!