NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
00127danzena07.jpg
Press clips

Jutarnji list: Hoćemo turiste, a ne teroriste Ispis E-mail
Administratorica   
Ponedjeljak, 01 Listopad 2007

Tridesetak članova Zelene akcije i Centra za mirovne studije (CMS), uz potporu aktivistica Ženske mreže Hrvatske, prosvjedovalo je danas pred Ministarstvom obrane u Zagrebu protiv NATO-ove vojne vježbe "Noble Midas 07" u Hrvatskoj.

Prosvjednici, odjeveni u kupaće kostime s ručnicima i loptama za plažu, istaknuli su pred ulazom u Ministarstvo velike transparente: "Hoćemo turiste, a ne teroriste", kao i "NE TO", prosvjedujući mirno protiv te vojne vježbe.

Kako su istaknuli u ime organizatora prosvjeda Gordan Bosanac i Tomislav Tomašević, riječ je o najvećoj NATO-ovoj vojnoj vježbi u zemlji kandidatkinji za članstvo u tom savezu. Budući da Hrvatska još nije članica Saveza, ne vidimo nikakve potrebe, osim političkog dodvoravanja NATO-u, za takvu vježbu u našoj domovini, istaknuo je Bosanac.

Naglasili su da pristup NATO-u ne podupire većina hrvatskih građana te da bi ta vježba mogla loše utjecati na okoliš i turizam koji u hrvatskom BDP-u sudjeluje s čak 20 posto. Ocijenivši tu vježbu kao "mali rat u kojem sudjeluje čak 40 brodova, šest podmornica, 61 letjelica i oko osam tisuća vojnika", izrazili su zabrinutost za moguću ekološku katastrofu zbog moguće uporabe zabranjena streljiva, ne navodeći koje bi štete mogle nastati zbog vježbe.

Nakon polusatnog prosvjeda izaslanstvo Zelene akcije i CMS-a primio je i ministar obrane Berislav Rončević. O tome će, kako je najavljeno, Ministarstvo izdati priopćenje.

TV Nova

antinato

antinato


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2022 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!