NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadržaj
Naslovnica
Platforma Ženske mreže
Kodeks
Struktura
Članice Mreže
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
Ženska mreža u medijima
Nasilje prema ženama
Korisni linkovi
Plan stranice

Facebook
facebook.png
Dan žena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan žena 2013.

Dan žena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan žena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan žena 2008.
let082.jpg
Dan žena 2007.
0022danzena07.jpg
Press clips

Novi list: Omalovažavajnje žena svođenjem samo na ulogu majke Ispis E-mail
Administratorica   
Subota, 13 Listopad 2007

Ženska mreža Hrvatske traži da HDZ na izbornu listu ne stavlja dvije svoje saborske zastupnice Ivanu Sučec Trakoštanec i Zdenku Babić Petričević zbog njihovih izjava »protivnih Zakonu o ravnopravnosti spolova«.

Ivana Sučec Trakoštanec ustvrdila je u srijedu u Saboru da je na strani onih koji smatraju da »svaka žena vrijedi koliko ima djece«. Zdenka Babić Petričević nedavno je pak tijekom rasprave upozorila SDP-ovku Milanku Opačić da nema što raspravljati o stvarima o kojima ništa ne zna. »Svođenje žene isključivo na ulogu majke je diskriminativno i omalovažavajuće. Žene imaju pravo slobodno odlučivati koliko će i hoće li imati djecu, što im je zajamčeno međunarodnim dokumentima za zaštitu ljudskih prava«, navodi se u priopćenju Ženske mreže Hrvatska koje su potpisale Sanja Juras i Bojana Genov.

One smatraju da su istupi dvije HDZ-ovke u neskladu i s Nacionalnom politikom za promicanje ravnopravnosti spolova koju je izradila Sanaderova vlada.

Zdenka Babić Petričević nije željela ništa komentirati jer joj je »dosta bilo mjesec dana na medijskom križu«. Sučec Trakoštanec izjavila je jučer za naš list da su zahtjevi Ženske mreže bespredmetni, jer je ona već davno odlučila da neće biti na listi za sljedeće izbore.

Član predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, koji je kao i Ivana Sučec Trakoštanec izabran u 2. izbornoj jedinici, nije htio razgovarati o listama jer se »stranka još nije počela time baviti«. On misli da njegova kolegica nije zapravo rekla ono što stvarno misli.

- U svakom slučaju neprihvatljivo je vrednovati ženu prema broju poroda. Sve žene jednako vrijede, rekao je Hebrang.


 
« Prethodna   Sljedeća »
Povratak na vrh!
© 2024 ďż˝enska mreďż˝a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!