NaslovnicaEnglishKontakt
nogodnomaster.jpg

Sadraj
Naslovnica
Platforma enske mree
Kodeks
Struktura
lanice Mree
Izjave
Aktivnosti
Kolumne
Kampanje
enska mrea u medijima
Nasilje prema enama
Korisni linkovi
Plan stranice
Distribucija Sadraja

Facebook
facebook.png
Dan ena 2014.
2014-03-08 13.01.35.jpg
18 myths of prostitution

18 myths of prostitution
Dan ena 2013.

Dan ena 2010.
dug-zenama.jpg

Dan ena 2009.
crkva

Koalicija za sekularizam
100 godina ...
Dan ena 2008.
let082.jpg
Dan ena 2007.
0012danzena07.jpg
Press clips

Nova TV: Dan ena 2010.
Administratorica   
Ponedjeljak, 08 Oujak 2010

dz2010nova.jpgSnimak povorke enske mree Hrvatske na Novoj TV (video).


Opirnije...
 
Izgradnja zajednikog europskog okvira za mjerenje napretka u borbi protiv nasilja nad enam
Administratorica   
Petak, 19 Veljaa 2010

U cilju izgradnje zajednikog evropskog okvira za mjerenje napretka u borbi protiv nasilja nad enama Evropski enski lobi (European Women's Lobby) izradio je prijedloge za oblikovanje politikih smjernica i indikatora u podrujima prorauna, zakonodavstva, pravednosti, pruanja usluga, edukacije strunjakinja, civilnog drutva, prikupljanja podataka i prevenciju i Analizu modela 'dobre prakse' ...


Opirnije...
 
Degradacija postignua u zatiti ljudskih prava i temeljnih sloboda
Administratorica   
Petak, 01 Sijeanj 2010

enska mrea Hrvatske reagira reagira na iskazivanje diskriminativnih stavova po osnovi seksualne orijentacije i omalovaavanja ljudi predsjednikog kandidata Milana Bandia u sueljavanju predsjednikih kandidata 30. prosinca 2009. u 20 sati na HRT-u.


Opirnije...
 
Nova TV: iji su jajnici?
Administratorica   
Subota, 01 Kolovoz 2009

cija_maternica.jpg ene protiv zakona o oplodnji, trae ocjenu ustavnost zakona (video).


Opirnije...
 
Nova TV: Prijedlog za ocjenu ustavnosti
Administratorica   
etvrtak, 30 Srpanj 2009

ustavni sudenska mrea Hrvatske, te predsjednik RH predali su danas Ustavnom sudu prijedloge za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji, vijest na Novoj TV (video).


Opirnije...
 
HRT: Pred Ustavnim sudom
Administratorica   
etvrtak, 30 Srpanj 2009

Moja maternica ...Predaja prijedloga enske mree Hrvatske za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji u podnevnom Dnevniku HRT (video).


Opirnije...
 
Moja maternica, moji jajnici ...
Administratorica   
etvrtak, 30 Srpanj 2009

lanice enske mree Hrvatske danas e predati prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji u sklopu akcije Moja maternica, moji jajnici - o njima ne mogu odluivati dravni i crkveni tajnici.

Moja maternica moji jajnici

Tekst prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona u nastavku ...


Opirnije...
 
Ministrov izravan napad na ustavni poredak
Administratorica   
Petak, 10 Srpanj 2009

Priopenje povodom skandalozne zjave ministra zdravstva u Hrvatskom saboru da onaj tko nije spreman pred Bogom rei sudbonosno "da" nije spreman brinuti se ni o djetetu koja je izravan napad na ustavni poredak i zadiranje u ustavna naela sekularizma i ravnopravnosti spolova.


Opirnije...
 
Partnerstvo za socijalnu ukljuenost
Administratorica   
etvrtak, 23 Travanj 2009

Znaajan dio graana Hrvatske u loem je socijalnom poloaju i nema zadovoljavajui pristup javnim dobrima i uslugama, a zbog recesije, poveanja nezaposlenosti i proraunskih problema moe se oekivati daljnje pogoranje socijalne slike. Niz udruenih organizacija pod vodstvom Instituta za javne financije i uz sufinanciranje Europske komisije pokree projekt Partnerstvo za socijalnu ukljuenost iji su glavni ciljevi: poboljanje koordinacije i suradnje u socijalnoj skrbi, unapreenje zapoljivosti, informiranosti o pravima, dostupnosti pravima, ublaavanje i spreavanje prezaduenosti graana te usklaivanje ponude i potranje i bolje socijalno planiranje posebice na niim razinama vlasti.


Opirnije...
 
Dan ena 2009. u slici
Administratorica   
Utorak, 10 Oujak 2009

luzarGalerija fotografija s prosvjeda uz Dan ena 2009.


Opirnije...
 
Slobodna Dalmacija: Marirali protiv veze Crkve i drave
Administratorica   
Ponedjeljak, 09 Oujak 2009

sd_crkva_drzava.jpgCilj prosvjeda bio je upozoriti na potrebu raskidanja veze izmeu Crkve i drave, a kao zahtjeve organizatori su, meu ostalim, istaknuli otkazivanje bilateralnih sporazuma sa Svetom Stolicom, zabranu vjerskog odgoja u kolama, ukidanje financiranja Katolike crkve iz dravnog prorauna, zabranu diskriminacije istospolnih partnera te osiguranje prava na medicinsku potpomognutu oplodnju svim enama.


Opirnije...
 
Nova TV: Crkvene dogme ugroavaju ljudska prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Oujak 2009

novatv.jpgAktivistkinje enske mree Hrvatske su povodom Dana ena pozvale na stvarno razdvajanje Crkve od drave i raskidanje ugovora sa Svetom stolicom jer smatraju da crkvene dogme ugroavaju ljudska prava, a posebice prava ena. Smatraju da religijski motivirani stereotipi dodjeljuju mukarcima osjeaj superiornosti te dovode do diskriminacije i nasilja prema enama.


Opirnije...
 
HRT: Suavanje prostora ljudskih prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Oujak 2009

dan zenaenska mrea Hrvatske prosvjeduje zbog utjecaja Crkve na politiku ime se suava prostor ljudskih prava i nanosi teta graankama i graanima.Zahtjeva da vjernici imaju svoja prava bez uplitanja drave, a da graani svoja prava imaju bez uplitanja Crkve (video).


Opirnije...
 
RTL: Prosvjedna povorka enske mree
Administratorica   
Nedjelja, 08 Oujak 2009

crkva bez politikeProsvjednom povorkom pod sloganom Crkva bez politike, drava be propovijedi enska mrea Hrvatske je obiljeila Dan ena ukazujui na potrebu stvarnog razdvajanja Crkve od drave i pred zagrebakom katedralom simboliki presjekla tu vezu (video).


Opirnije...
 
RTL: Crkva ugroava enska prava
Administratorica   
Nedjelja, 08 Oujak 2009

rtlenska mrea Hrvatske je na Kaptolu prosvjedovala protiv mijeanja Crkve u dravnu politiku proturanjem svojih dogmi, u emu je potpomae dravna vlast (video).


Opirnije...
 
SD: Seksualni odgoj prepustili smo vjerouiteljima
Administratorica   
Nedjelja, 22 Veljaa 2009

Smatramo da je za poloaj ena u Hrvatskoj najvanije postii sekularni okvir, pa e enska mrea Hrvatske obiljeavanje 8. oujka, Meunarodnog dana ena, ove godine posvetiti odnosima drave i Crkve. Jedna od naih poruka je "Crkva bez politike, drava bez propovijedi".


Opirnije...
 
Slobodna Dalmacija: Hebrangove izjave su seksistike
Administratorica   
Ponedjeljak, 16 Veljaa 2009

Izjava Andrije Hebranga, predsjednika saborskog Kluba zastupnika HDZ-a, da se ene koje nemaju partnera nikako ne bi smjele podvrgnuti umjetnoj oplodnji, prema oekivanjima, naila je na osudu u enskim udrugama.


Opirnije...
 
Izjava povodom ratnih operacija i humanitarne krize u Pojasu Gaze
Administratorica   
Subota, 10 Sijeanj 2009

enska mrea Hrvatske najotrije osuuje vojne operacije koje Izrael provodi u Pojasu Gaze kao i svako ratniko nasilje, ubijanje civila i stvaranje humanitarne krize. Pridruuje se mirovnim i organizacijama za zatitu ljudskih prava diljem svijeta koje trae urgentnu akciju meunarodne zajednice, zaustavljanje nasilja, hitnu humanitarnu pomo i nastavak mirovnih pregovora.


Opirnije...
 
"Izvol' te napustiti ovaj prostor!"
Administratorica   
Nedjelja, 07 Prosinac 2008

Katolika crkva na sramotan nain iskrivljavanjem teksta Ope deklaracije o ljudskim pravima UN napadajui na dostojanstvo i ljudska prava ena i homoseksualnih osoba prikuplja potpise na peticiji i time obiljeava ezdesetu obljetnicu usvajanja i proglaenja tog dokumenta (video).


Opirnije...
 
Zloin iz mrnje
Administratorica   
Petak, 06 Lipanj 2008

U svjetlu poznatih injenica o napadu na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova traimo da policija i Dravno odvjetnitvo obave svoj posao i procesuiraju napad kao kazneno djelo nasilja motiviranog mrnjom prema odreenim drutvenim skupinama.


Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedea » Kraj »»

Stranice 91 - 120 od 137
Povratak na vrh!
© 2024 �enska mre�a Hrvatske - Women's Network Croatia
Povratak na vrh!